Ingrediente:
- 2 kg ardei grași
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei
- 10 boabe piper negru
- 200 g zahăr
- 1 lingură oțet
- 1 legătură mărar
- 3 frunze de dafin
- 2 linguri sare
- 1.5 l apă
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm ardeii, pe urmă îi curățăm de semințe.
ADVERTISEMENT
2. Curățăm usturoiul.
3. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm usturoiul, frunzele de dafin, boabele de piper, zahărul, sarea, mărarul. Amestecăm bine și punem vasul pe foc. Când a început să clocotească, adăugăm ardeii și îi fierbem 15 minute.
4. Luăm vasul de pe foc, adăugăm oțetul și repartizăm compoziția în borcane, pe care le închidem ermetic.
Poftă mare!