Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Rețetă simplă și rapidă – Aveți nevoie de 800 ml lapte, 350g zahăr pudră, 3 linguri pudră de cacao și…
Ingrediente necesare:
- 2 pachete biscuiți Petit Beurre
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 800 ml lapte
- 350 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 60 g unt pentru glazură
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 1 plic gelatină instant
- 3 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Punem pudra de budincă într-un vas. Amestecând continuu, adăugăm și laptele. Fierbem budinca până se îngroașă. Separat, amestecăm gelatina cu un pic de lapte după care o turnăm în budincă și omogenizăm.
Mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu întăritorul și cu 1 lingură de zahăr pudră. Separat, mixăm spumă 250g unt împreună cu 150 g de zahăr pudră după care încorporăm și budinca.
Punem un strat de biscuiți într-o tavă mai mare și înaltă. Întindem un strat de cremă peste biscuiți după care întindem și frișca. Punem încă un strat de biscuiți.
Pentru glazură, punem 200 g de zahăr pudră, pudra de cacao și 3 linguri de apă fierbinte într-un vas. Punem pe foc mic și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și 60g unt și omogenizăm din nou. Turnăm glazura fierbinte peste stratul superior de biscuiți și uniformizăm frumos.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!