Rețetă rapidă, fără coacere – Prăjitură cu mere și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare:
- 300 g biscuiți
- 1,5 kg mere
- 50 ml apă
- 200 g zahăr tos
- 3 linguri praf de budincă de vanilie
- 300 ml apă
- Glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm merele de coajă, cotoare și semințe. Le dăm prin răzătoarea mare și le punem într-un vas. Adăugăm și 50 ml de apă și punem pe foc mediu pentru 10-15 minute, până apă se evaporă.
Amestecăm praful de budincă cu 300 ml de apă și turnăm totul peste mere. Amestecăm și după ce dă în clocot, mai fierbem timp de 2-3 minute. Dacă compoziția nu este destul de densă, continuăm să o mai fierbem. Lăsăm să se răcorească.
Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și punem un strat de biscuiți în ea. Transferăm compoziția cu mere peste stratul de biscuiți. Uniformizăm și acoperim cu însă un strat de biscuiți.
Decorăm cu glazură de ciocolată și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!