Ingrediente:

  • dovlecei
  • mărar
  • usturoi
  • frunze de dafin
  • piper negru boabe
  • 1 ardei iute
  • oțet
  • sare
  • 150 g zahăr

Mod de preparare:

1. Spălăm dovleceii și îi tăiem la capete.

2. Spălăm și uscăm borcanele. Pregătim verdeața, usturoiul și ardeii.

3. În fiecare borcan așezăm mărar, 3 căței de usturoi, 1 felie de ardei iute, 1 frunză de dafin, 8 boabe de piper.

4. Tăiem dovleceii felii de aproximativ 1 cm grosime și le repartizăm în borcane.

5. Pe deasupra, așezăm puțin mărar.

6. Așezăm câte o lingură în fiecare borcan. Adăugăm apa clocotită, pe urmă acoperim borcanele cu capace și le lăsăm 15 minute. După acest interval de timp, scurgem borcanele de apă.

7. Din această apă, pregătim marinada. Pentru fiecare litru de apă, adăugăm 1 lingură de sare și 1-2 linguri de zahăr. Amestecăm bine și punem compoziția la fiert.

8. În fiecare borcan, turnăm 2 linguri de oțet. Le umplem cu marinada fierbinte. Închidem borcanele ermetic și le răsturnăm. Le acoperim cu o pătură și le lăsăm la răcit.

Să aveți poftă!