Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural care poate ajuta să fentăm afecțiunile de sezon. Cu siguranță ai auzit cum unele persoane nu au mai răcit de luni bune sau că au scăpat de o tuse enervantă cu ajutorul usturoiului sau frunzelor de ceapă.
Usturoiul conține o serie de nutrienți, minerale, vitamine și fitochimicale de care virușii se feresc. Un remediu excelent împotriva răcelilor, virozelor sau gripelor este siropul de usturoi care combate și infecțiile, ține la distanță și streptococii și degajează și bronhiile.
Consumat regulat, usturoiul ajută în prevenirea multor afecțiuni cronice. Potrivit studiilor, este un antifungic și un antibacterian natural.
Mai mult, ajută și la scăderea colesterolului, în mod natural și acționează și ca un diluant de sânge. Are capacitatea de a crește imunitatea, întrucât conține antioxidanți. Potrivit unor studii, usturoiul are un rol și în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.
Nu în ultimul rând, usturoiul scade și tensiunea arterială și, contrar pastilelor, nu are reacții adverse. Usturoiul conține alicină, care este unul dintre cele mai benefice remedii pentru hipertensiune arterială.
Potrivit unui studiu care a investigat efectele comprimatelor de pulbere de usturoi cu eliberate în timp asupra bărbaților cu tensiune arterială ușoară până la moderată, administrarea unei singure tablete de usturoi de 600 mg a dus la scăderea nivelului tensiunii arterială.
Pe de altă parte, și ceapa are o mulțime de beneficii: reduce senzația de inflamare la nivelul căilor respiratorii, calmează tusea etc.
Această legumă este bogată în vitamina C, acid folic, vitamina B6, fibre și magneziu. În plus de asta, este și cel mai bun somnifer natural care nu are efecte secundare și nu are risc de dependență.
Este un excelent antiseptic și luptă împotriva bacteriilor și a toxinelor din corp.
Precauții
Întrucât usturoiul este un anticoagulant natural, administrarea acestuia, în combinație cu medicamentele pentru subțierea sângelui, poate fi riscantă. Consultă medicul înainte de a începe să consumi regulat usturoi!
De asemenea, nu uita că sunt anumite boli în care usturoiul este contraindicat din cauza acidității sale.