Rețetă cu imagini, pas cu pas, în detaliu – Batoane de casă Snickers – Batoane cu ciocolată, caramel și alune – Nimeni nu refuză încă unul!
Ingrediente necesare:
- 150 g zahăr
- 50 g smântână 33-35%
- 90 g unt
- 240 g amestec de nuci
- 160 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Începem prin a tapeta o tavă cu hârtie de copt. Turnăm amestecul de nuci în tavă, într-un strat uniform.
Punem zahărul într-o tigaie, pe foc mic. După ce zahărul se caramelizează, adăugăm smântâna și amestecăm bine.
Adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare. Turnăm caramelul peste stratul de nuci și înțepăm din loc în loc cu o furculiță, ca să pătrundă caramelul și între nuci. Acoperim cu capac și dăm la frigider pentru 20 de minute.
Ulterior, turnăm ciocolata topită deasupra și dăm desertul înapoi la frigider pentru 1 oră. Scoatem desertul din tavă și tăiem în bucăți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!