Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pastramă fragedă și suculentă – Mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât mezelurile din comerț – Aperitiv din piept de pui – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Ingrediente necesare:
- 2 piepturi de pui (puteți folosi și carne de curcan)
- 2 pahare lapte
- 3 lingurițe sare
Ingrediente necesare pentru marinadă:
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Jumătate linguriță boia de ardei iute și de nucșoară
- 2 căței usturoi
Mod de preparare:
Turnăm laptele într-un vas încăpător. Adăugăm sarea, carnea și amestecăm. Acoperim vasul cu folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 2 ore.
Notă: deoarece carnea se înmoaie în lapte, devine suculentă și moale.
A doua zi scoatem carnea din lapte și o uscăm bine cu prosoape de hârtie. Împreunăm bucățile de carne și le legăm foarte strâns, cu ață de bucătărie.
Amestecăm usturoiul pisat cu condimentele. Transferăm carnea într-o formă de copt sau pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o ungem cu amestecul pregătit anterior.
Dăm carnea la cuptorul preîncălzit la 220-250 de grade pentru 20 de minute. După 20 de minute oprim cuptorul dar nu deschidem ușa până cuptorul nu se răcește complet.
Ulterior, putem scoate rulada din cuptor, o putem felia și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!