Îmbătrânirea este procesul natural de care toți ne temem. Vestea bună este că putem face niște schimbări în dieta noastră pentru a încetini acest proces. Să vedem care sunt alimentele care pot încetini procesul de îmbătrânire…
1. Uleiul de cocos
Este bogat în antioxidanți care întârzie apariția ridurilor și întregul proces de îmbătrânire. Îl poți folosi și în mâncăruri dar îl poți aplica și pe piele. Alege uleiul de cocos fără aditivi sau alte substanțe adăugate.
2. Avocado
Avocado este bogat în acid oleic, o grăsime sănătoasă care ajută la reducerea inflamației și la combaterea ridurilor. Stimulează producția de colagen, ajută la menținerea hidratării, la diminuarea liniilor fine și la creșterea elasticității pielii.
3. Rodia
Potrivit descoperirilor recente, rodiile conțin o moleculă care, atunci când este consumată, permite celulelor musculare să se protejeze împotriva îmbătrânirii. Poți consuma rodia sub formă de suc sau proaspătă, pentru beneficii maxime.
4. Afinele
Sunt pline de antioxidanți care inhibă procesul de oxidare al corpului, protejează pielea de deteriorările care apar din cauza vârstei și o tonifică.
5. Vinul roșu
Are o concentrație ridicată de un antioxidant numit resveratrol, care stimulează sirtuina, o enzimă care promovează repararea ADN-ului și regenerarea celulară, ceea ce duce la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Nu uita că doza zilnică recomandată de vin este de 1-2 pahare (capacitate de 125 ml fiecare).
6. Ciocolata neagră
Ne referim la ciocolata cu cel puțin 70% cacao care conține polifenoli de cacao: regenerează și menține sănătatea pielii. Este și o sursă excelentă de antioxidanți și flavonoide, reduce inflamația, protejează pielea împotriva daunelor oxidative și daunelor cauzate de radicalii liberi.
7. Lămâia
Este o sursă importantă de nutrienți vitali și antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Consumul regulat de apă cu lămâie și lime poate menține pielea netedă și previne apariția excesivă a ridurilor. Vitamina C din lămâie estompează aspectul liniilor fine și al ridurilor.
8. Fasolea
Conține proteine și are proprietăți anti-îmbătrânire. Are și o cantitate importantă de antioxidanți care previn deteriorările cauzate de radicalii liberi.
9. Roșiile
Licopenul din roșii protejează pielea de oxidarea cauzată de expunerea la soare (care duce la apariția ridurilor). Sunt o sursă bogată de vitamina C care îmbunătățește elasticitatea pielii.
10. Turmericul
Are proprietăți antiseptice, antibacteriene și anti-îmbătrânire. Curcumina din turmeric inhibă producția de radicali liberi și protejează celulele de daune. Stimulează creșterea de celule noi și încetinește deteriorarea oxidativă.