Totul începe de jos în sus. Poate nu știai, dar picioarele pot fi foarte importante în menținerea sănătății. Dacă le întreții într-o stare optimă, pe lângă mers, vei preveni durerile de genunchi, șold și spate.

Iată 5 exerciții pentru fortificarea picioarelor, care previn eficient durerile supărătoare:

1. Presiune asupra degetelor
Ca toate celelalte părți ale corpului, picioarele trebuie să fie foarte bine încălzite înainte de orice exercițiu. Presiunea asupra degetelor este o metodă ideală pentru încălzirea picioarelor, și poate fi chiar relaxantă. Stai drept și îndoaie puțin genunchii. Apoi prinde podeaua cu degetele de la picioare și ține 3 secunde. Relaxează și apoi repetă exercițiul timp de 10 ori, de 3 ori pe zi.

2. Mersul pe vârfuri
Pentru acest exercițiu nu trebuie să ai veleități de balerină. Mersul pe vârfuri poate fortifica ligamentele și mușchii picioarelor, ca și pe cei de la nivelul degetelor. Trebuie să mergi pe vârfuri timp de 20 de secunde. După ce ai terminat, relaxează-te pentru 10-15 secunde și repetă procedura de 5 ori, în 2 reprize pe zi.

3. Glezne flexibile
Mobilitatea și flexibilitatea gleznelor este foarte importantă. Gleznele încordate și tensionate, pot contribui la agravarea durerilor din întreg corpul. Dacă ai glezne încordate, atunci s-ar putea să ai și dureri de spate, genunchi sau șold
Pentru a face acest exercițiu trebuie să te așezi perfect întins. Apoi flexează unul dintre picioare deasupra capului. Rotește glezna în sensul acelor de ceasornic timp de 10 ori. Repetă procesul, dar în sens invers. Aplică exercițiul și pentru celălalt picior.

4. Întinderea mușchilor
Acest exercițiu este excelent pentru întreaga gamă de mușchi ai piciorului. Aceștia sunt fooarte importanți în menținerea echilibrului. Prin întinderea acestor mușchi vei evita accidente nedorite.
Vei avea nevoie de o bandă elastică de exercițiu. Așează- te pe podea și întinde picioarele. Prinde banda în jurul unui scaun mai greu și pune-o pe vârful picioarelor. În timp ce stai, apleacă-te ușor pe spate până ce simți rezistență din partea benzii. Mișcă picioarele înapoi și menține timp de 5 secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

5. Exerciții cu creionul
Exercițiile cu creionul pot fi realizate oriunde și sunt foarte ușoare. To ceea ce ai nevoie este de un creion sau pix. Stai în fața creionului pe care vrei să-l ridici. Apucă obiectul cu degetele de la picioare și ridică-l. Ține strâns timp de 10 secunde și apoi eliberează-l. Repetă exercițiul de 5 ori pentru fiecare picior. Nu ar trebui să depășească 20 de minute, putând fi realizat de 2 sau 3 ori pe zi, pentru rezultate garantate.

Realizat de Oana Vișenescu