Potrivit cercetătorilor, un compus natural care se găsește în anumite legume poate preveni sau poate trata steatoza hepatică.
Ficatul gras non-alcoolic se caracterizează prin acumularea de grăsimi la nivelul ficatului. Din nefericire, este un diagnostic primit de tot mai multe persoane iar prevalența acestei afecțiuni care duce la boli cronice hepatice este de 25%.
Există și o veste bună: această afecțiune se poate ameliora considerabil prin alimentație, prin consumul anumitor legume. Potrivit cercetătorilor, aceste legume conțin o substanță care este extrem de benefică atât în prevenirea cât și tratarea acestei afecțiuni.
Este vorba despre indole: o substanță care se regăsește în mod natural în crucifere: varză, broccoli și varză de Bruxelles.
Studiul a fost realizat de specialiștii de la Universitatea A&M din Texas în colaborare cu alte instituții, și a fost publicat în revista medicală Hepatology.
„Alimentele care au o capacitate naturală de a produce indole sau medicamentele care mimează acest efect ar putea fi folosite ca noi tratamente pentru boala ficatului gras.”, explică Dr. Ch. Wu, unul dintre specialiștii care au participat la acest studiu.
Medicul spune că acest compus are un rol important în prevenirea degradării ficatului întrucât previne și acumularea de grăsimi și apariția inflamației.