Glanda tiroidă afectează funcționarea tuturor organelor din corp. De fapt, hormonii tiroidei controlează modul în care corpul metabolizează mâncarea pentru energie, cu efecte asupra funcțiilor creierului, inimii, mușchilor, ficatului și altor componente ale organismului.

Cu alte cuvinte, fiecare celulă a corpului depinde de funcționarea glandei tiroide. Dacă această glandă nu funcționează la nivelul optim, același lucru se va răsfrânge asupra întregului organism. Mai mult de 25 de milioane de persoane din lume suferă de hipotiroidism. Femeile sunt mult mai afectate de această problemă decât bărbații.

Cele mai comune probleme cu tiroida:
Hipotiroidism – acest lucru se întâmplă atunci când glanda tiroidă nu secretă suficienți hormoni și corpul nu poate funcționa în condiții normale, din cauza încetinirii metabolismului.

Hipertiroidism – Tiroida produce mult prea mulți hormoni, ceea ce duce la accelerarea metabolismului și a bătăilor inimii.

Tiroidita – acest lucru se întâmplă atunci când tiroida se inflamează, din cauza atacului asupra tiroidei a anticorpilor sistemului imunitar.

Gușa – o lărgie anormală a tiroidei, care cauzează umflături și probleme cu gâtul.

Noduli tiroidali – creșterea anormală a celulelor tiroidei, formând acumulări pe glandă.

Cancer la tiroidă – acest lucru se întâmplă atunci când celulele canceroase se formează la nivelul țesuturilor glandei tiroide. Mai mult de 45 000 de oameni sunt afectați anual de cancer la tiroidă.

Afecțiunile tiroidei se manifestă diferit, depinzând de anumite condiții, dezvoltându-se lent, afectând mai mult femeile decât bărbații. Femeile care au probleme cu tiroida, au parte de probleme menstruale și dificultăți de a rămâne însărcinate.

Cele mai comune simptome ale problemei cu tiroida:
Oboseala
Schimbări ale poftei de mâncare
Scăderea libidoului
Piele uscată
Durere de mușchi
Hipertensiune
Fluctuații ale temperaturii corpului
Voce răgușită și senzații de discomfort la nivelul gâtului
Subțierea firului de păr
Nivel mare de colesterol
Probleme cu somnul

Însă, una dintre cele mai comune cauze ale problemelor cu tiroida este deficiența de iod. Dacă organismul nu are suficient iod, hormonii glandei tiroide nu pot fi produși în mod normal. De asemenea, și deficiența de seleniu poate duce la hipotiroidism și gușă. Seleniul este un antioxidant puternic care reglează nivelul hormonilor. Pentru a crește nivelul de seleniu este indicat să consumi mult mai multe nuci negre.

Există câteva remedii simple care pot diminua din simptomele enumerate mai sus. Iată un exemplu:

Rețeta
Ai nevoie de:
– 40 de nuci negre
– 1 kg de miere organică
– un borcan mare de sticlă

Mod de preparare:
Mai întâi, se spală nucile și se usucă ușor.
Se găuresc și se pun în borcan.
Se adaugă mierea și se lasă borcanul în razele soarelui, cu capacul desfăcut.
Se lasă să stea așa timp de 40 de zile.
Se strecoară lichidul și se pune într-o sticlă.
Se consumă 1 linguriță de lichid în fiecare zi, pe stomacul gol.