Cu siguranță v-ați obișnuit să apelați la produse scumpe de îngrijire pentru a menține pielea curată și sănătoasă. Dar, decât să chetuiți sume mari de bani pe produse a căror eficacitate este discutabilă, v-aţi putea pregăti o cremă complet naturală și ușor de făcut bazată pe nuca de cocos și banalul bicarbonat de sodiu!

După cum spuneam, bicarbonatul de sodiu și nuca de cocos, amble ușor de găsit, aduc o mulțime de beneficii pielii tale atunci când sunt folosite împreună. Spre deosebire de produsele din comerț, unele scumpe și pline de substanțe nocive, acestea nu conțin nimic toxic sau care ar putea dăuna sănătății dumnevoastră!

Atunci când amesteci cele 2 ingrediente împreună, obțineți un preparat foarte eficient în lupta cu acneea, cicatricile, eczemele sau alte afecțiuni ale pielii.

De asemenea, ajută la eliminarea excesului sebum (grăsime) sau a murdăriei din piele şi exfoliază pielea moartă.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat de obicei în bucătărie la prepararea diverselor prăjituri. Este capabil şi de înlocuirea detergenților, oferind rezultate incredibile. De asemenea, este un aliat al frumuseții și un puternic inamic al acneei, prin efectul său antibacterian.

Utilizaţi bicarbonatul de sodiu pentru echilibra pH-ului pielii, un factor implicat în acnee.

Celălalt incredient, uleiul de cocos, are și el numeroase beneficii, cum ar fi:
• efect antibacterian
• hidratează pielea
• grăbește vindecarea

Uleiul de cocos ajută la hrănirea și regenerarea pielii prin substanțele benefice pe care le conține, în timp ce bicarbonatul de sodiu o curăță și permite acestor substanțe să acționeaze.

Cum se poate prepara crema:

Ingrediente:
50g de bicarbonat de sodiu
100g ulei de cocos

Tot ce trebuie să faceţi este să amestecaţi cele 2 ingrediente şi amestecul este gata pentru aplicare pe faţa ta. În funcție de tipul de piele pe care îl aveți, puteți varia compoziția amestecului. Spre exemplu, dacă aveți pielea sensibilă, folosiți mai mult ulei, sau dacă doriți mai mult un exfoliant, folosiți cantități egale.

Întindeți-vă preparatul pe fața și lăsați-l să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărtați-l cu apă călduță. Folosiți acest amestec imediat după ce l-ați realizat.
Efectul va deveni vizibil înca de la prima aplicare!