Usturoiul este considerat, în medicina populară, drept unul dintre cele mai puternic antibiotice naturale. Are efect antiinflamator și antifungic, fiind uneori mai eficient decât unele medicamente clasice. În plus, nu are niciun tip de reacție adversă și protejează sănătatea pe termen lung.

Iată care sunt principalele infecții care pot fi tratate cu ajutorul usturoiului:
Infecțiile virale
Stafilococul auriu rezistent la meticiclina
Infecțiile cavității bucale
Candidoza
Infecția cu Helicobacter pylori
Infecția cu streptococul de grupa B
Infecția Klebsiella

Pentru a profita la maxim de beneficiile incredibile ale acestui ingrediente este bine să lași usturoiul să stea un sfert de oră după ce l-ai zdrobit. Astfel se va activa mult mai bine alicina, care produce compuși anticancerigeni și antifungici.

Usturoiul poate fi consumat crud, fiert, în diferite salate sau preparate. Eficiența lui a fost dovedită de o serie de studii, printre care cercetările realizate de Greenmedinfo.com. Acestea au relevat faptul că, usturoiul poate fi un remediu ideal pentru 167 de probleme de sănătate, de la cancer la afecțiuni cardiovasculare.

Așadar, pentru un tratament natural, sigur și ieftin puteți apela la puterile videcătoare ale usturoiului. Este un remediu eficient, mai ales în sezonul rece, contra răcelii, gripei, bronșitei și tusei. Poate fi consumat de către oricine, indiferent de vârstă.

Usturoiul crud este mult mai benefic decât atunci când este gătit, datorită ingredientului activ, alicina, care rămâne în forma naturală. Pentru beneficii optime de sănătate, zdrobește un cățel de usturoi, înainte cu 15 minute de masă. Astfel se va activa o reacție chimică prin care alicina va fi absorbită mult mai ușor de corp.

Un alt aspect important pentru a profita din plin de beneficiile usturoiului, este consumarea acestuia pe stomacul gol. Atunci când stomacul este plin de mâncare, este mult mai greu pentru corp să digere și să absoarbă toți nutrienții din usturoi.