in

Testul simplu pe care îl puteți face acasă pentru a vedea dacă inima dvs. este sănătoasă

Testul simplu pe care îl puteți face acasă pentru a vedea dacă inima dvs. este sănătoasă – Inima sau cordul este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular, ea fiind situată în cutia toracică. Are un rol vital în circulația sângelui și implicit în menținerea vieții.

Pentru a vedea daca inima functioneaza la parametrii normali, oamenii de stiinta ne dezvaluie un test pe care oricine poate sa il faca acasa.

Un studiu publicat de revista americana „Heart and Circulatory Physiology” atesta faptul ca, daca iti poti atinge varful degetelor de la picioare, din pozitia sezut, inseamna ca inima ta este sanatoasa.Iata cum se face: aseaza-te pe podea, cu picioarele in fata si varful degetelor usor ridicate.

Apleaca-te si atinge-le. Flexibilitatea este cheia catre artere sanatoase, deci catre un sistem circulator in buna stare de functionare. Altminteri, este recomandata o vizita la medicul cardiolog.

Studiul realizat in Statele Unite ale Americii a implicat persoane cu varste intre 20 si 83 de ani. In timp ce incercau sa isi atinga degetele de la picioare,le-a fost masurata tensiunea arteriala,arterele si activitatea inimii a fost observata indeaproape.

In cele din urma a fost confirmat faptul ca persoanele ce nu au putut sa-si atinga degetele au probleme cardiace. Aceasta cercetare a gasit o legatura intre corp si elasticitatea arterelor,in special la participantii mai in varsta.

Inima omului este un organ lung de aproximativ 15 cm, cu un diametru de 11 – 12 cm, și poate cântări până la 275 – 300 grame. Aproximativ 250g la femei și 275g la bărbați. Are formă de pară, cu vârful orientat spre stânga, sprijinindu-se de diafragmă.

Parametri generali

Frecvența cardiacă normală este de 60-80 bătăi pe minut, cu un debit cardiac de 3-4 l/min.

Presiunea:
– sistolică – 115-140 mmHg
– diastolică – de 75-90 mmHg

Incercati aceasta metoda pentru a verifica daca inima este intr-o stare buna.Incercati indiferent de varsta pe care o aveti. Inima se poate imbolnavi de la orice varsta. Cu ajutorul acestei metode veti reusi sa scapati de anumite indoieli.

loading...

Acest condiment previne dezvoltarea celulelor canceroase, atacurile inimii și protejează…

Ciroza hepatică: Semnele și Simptomele care ar trebui să vă trimită de urgență la medic