Constipația este una dintre cele mai comune afecțiuni atât în cazul femeilor cât și al bărbaților. Printre simptome se numără discomfortul abdominal, balonarea și dificultăți în eliminarea rezidurilor.

Din fericire, există o serie de remedii naturale care pot pune capăt în mod eficient, acestor simptome neplăcute. Le poți consuma ca atare sau în combinații de salate și smoothie naturale. Sunt delicioase și benefice pentru sănătatea întregului organism.

Unele dintre cele mai eficiente laxative naturale:

Semințe de in
Semințele de in sunt bogate în acizi grași Omega-3, care stimulează digestia și ajută la eliminarea rezidurilor din corp.
Toarnă 150 ml de apă fierbinte peste 1 lingură de semințe de in și lasă să stea peste noapte.
A doua zi, dimineața, se amestecă foarte bine compoziția și se consumă în loc de micul dejun.

Prune uscate
Prunele uscate sunt foarte cunoscute pentru beneficiile asupră sănătății și pentru abilitatea de a acționa ca laxative naturale. Potrivit unui studiu din 2011, persoanele care au consumat prune uscate în mod regulat, nu au mai avut nicio problemă cu balonarea și constipația. Sunt recomandate 6-7 prune uscate zilnic.

Aloe
Gelul de aloe vera este un laxativ natural puternic, foarte eficient în îmbuntățirea digestiei. Se iau 2 linguri de gel de aloe vera dimineața, pe stomacul gol.
A se evita de către: femei însărcinate, femei care alăptează și persoane cu probleme legate de hemoroizi.

Smochine
Smochinele crude și uscate sunt bogate în fibre, cu acțiune imediată asupra digestiei și eliminării rezidurilor din corp. Sunt recomandate zilnic 2-3 smochine. Dacă preferi smochinele uscate, este indicat să le pui la înmuiat în apă caldă, timp de câteva ore.