Ghimbirul este o plantă-medicament ce crește în regiunile tropicală, capacitățile vindecătoare fiindu-i recunoscute de mii de ani, fapt pentru care se regăsește în numeroase rețete ale medicinei tradiționale.

Este capabil să amelioreze chinuitoarele migrene stimulând activitatea sistemului cardiovascular (fapt ce va conduce la o mai bună oxigenare și alimentare cu nutrimente a sistemului nervos), poate ameliora durerile stomacale, relaxează și promovează refacerea musculaturii, îmbunățește metabolismul și, datorită numeroșilor compuși super-sănătoși, este un inamic puternic al cancerului, îngreunând dezvoltarea tumorilor.

Cunoscând aceste lucruri, cu siguranță nu vă mai miră faptul că multe persoane îl consumă în mod regulat, mai ales cei care-și propun să slăbească (ghimbirul crescând rata de ardere a grăsimilor). De curând, este recomandat şi de către cosmeticieni pentru împachetări locale, deoarece arde grăsimile într-un mod uimitor. Uite cum poți să-ți faci singur o astfel de împachetare:

Ai nevoie doar de o lingură de ghimbir praf sau proaspăt răzuit, 2 linguri de loţiune pentru corp, folie de plastic alimentară, un prosop şi un bandaj elastic. Ia prosopul şi înmoaie-l în apă caldă, apoi pune-l pe zonele unde vrei să aplici ghimbirul. Căldura va “deschide porii”, făcând pielea permeabilă pentru substanțele bioactive din ghimbir. Îndepărtează prosopul și aplică uniform amestecul de ghimbir și loțiune pentru corp, apoi înfășoară zona cu folie de plastic alimentară, pe care o poți fixa cu ajutorul unui bandaj elastic.

Dacă vrei să observi un efect imediat, lasă-l să acţioneze cel puţin 4 ore sau chiar peste noapte. Dacă apare o senzație de fierbinte, nu-ți face nicio grijă, este un semn că ghimbirul își face efectul. Multe persoane au urmat acest tratament obținând rezultate incredibile, grăsimea din locul respectiv începând să dispară.