Cred că sunt puțin cei care nu ar da orice pentru un desert delicios de ciocolată, care să mai fie și extrem de sănătos. Totuși, ciocolata neagră trebuie consumată cu atenție, pentru că niște cantități prea mari poate cauza inflamații la nivelul organismului.

Este destul de greu să găsești rețeta care să conțină o cantitate minimă de zahăr dar să aibă toți antioxidanții beneficii ai ciocolatei negre. Dar noi am reușit să facem rost de rețeta perfectă care include pudră de cacao, miere și ulei de cocos.

Mierea este cunoscută pentru proprietățile excepționale, care se îmbină armonios cu cacaua și uleiul de cocos bogați în antioxidanți. Iată rețeta pe care o așteptai de atâta vreme!

Ingrediente:
• 1/3 cană de miere
• ½ cană de lapte de cocos (praf)
• 1 cană de ulei de cocos
• ½ cană de apă rece
• 3 linguri de gelatină
• 1 ¼ cană de apă fiartă
• 1 lingură de vanilie
• Sare

Mod de preparare:
Se unge tava cu uleiul de cocos. Se pune la fiert apa. Se amestecă gelatina cu apa rece până când se obține o compoziție omogenă. În loc de laptele de cocos praf poți utiliza cacaua, sau ambele, după gust.

Pune compoziția într-un blender și adaugă pudra de cacao. Toarnă mixtura în niște forme de gătit și depozitează la frigider. După răcire se taie bucățele și se poate consuma în voie. Să ai poftă!

Realizat de Oana V.