Patrunjelul este o planta uimitoare, care este adesea folosita ca si condiment sau garnitura (salata de patrunjel cu rosii, ceapa verde, lamaie). Dar, in acest fel, este consumata in cantitati foarte mici, ceea ce nu este suficient pentru a ajuta la eliminarea lichidelor suplimentare acumulate in organism. Medicul american John R. Christopher recomanda acest medicament pe baza de plante, deoarece este foarte benefic.

El subliniaza faptul ca de multe ori patrunjelul este deosebit de eficient in tratarea bolilor de rinichi. Patrunjelul poate fi folosit impotriva infectiilor urinare si este considerat ca fiind un diuretic puternic. Radacina si frunzele lui pot fi folosite in tratarea diferitelor boli. Exista numeroase retete de preparare a ceaiului de patrunjel.

„Patrunjelul este uimitor. Joi aveam 72 kg si la trei zile cantaream cu cinci kilograme mai putin. Nu este vorba despre acumularea de grasime, ci de excesul de lichid pe care l-am avut in corpul meu. Ma simt foarte usoara acum ” – a spus Ana.

Rețeta
Intr-un litru de apa clocotita, adaugati 5 linguri de frunze mari si patrunjelul tocat. Macerati-l timp de 20 de minute si apoi strecurati lichidul sau puteti sa-l beti cu frunzele de patrunjel.

„Am decis sa beau ceai de patrunjel pentru ca am probleme cu rinichii. Am fost sfatuita sa beau alt ceai inainte. M-am simtit mai bine, dar inca aveam exces de apa in organism. Asa ca am decis sa inlocuiesc acel ceai cu cel de patrunjel, iar rezultatele au fost uimitoare. Acum, beau doar ceai de patrunjel uscat, il voi folosi cu siguranta si in viitor. ” – ne povestește Ana.

Este foarte important sa va curatati organismul de apa in exces. S-a dovedit stiintific ca patrunjelul este un diuretic eficient si puternic antioxidant.

Consumati acest ceai, dar cu moderatie. Nu ar trebui sa beti mai mult de un litru pe zi. In cazul in care aveti nelamuriri, va recomandam sa discutati cu medicul dvs.!