Organizatia Mondiala a Sănătății (OMS) a statuat că ceapa este deosebit de benefică în caz de infecții respiratorii, răceala, bronșită, tuse, conținând numeroși compuși organici benefici, cum ar fi glucochinina, utilă îndeosebi celor suferinzi de diabet.

Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind cunoscută de ca. 5.000 de ani în urmă și cultivată în principal ca plantă medicinală, condiment și ca legumă. Vechii egipeteni o considerau un simbol al vieții eterne, datorită formei sferice și a numeroaselor invelișuri concentrice.

Ceapa conține compuși sulfuroși ce îi conferă acel miros puternic (cel mai cunoscut fiind alicina), substanțe ce au capacitatea de a combate bolile de inimă și de lupta împotriva cancerului, dar și un efect puternic de stimulare al sistemului imunitar.

Dacă pui in dormitor o ceapa taiata felii si o lasi peste noapte (cel mai simplu și util fiind să o tai în 4 bucăți), va preveni o evetuală răceală, întrucât ceapa crudă are capacitatea de a reține organismele patogene (microbi, bacterii, virusuri).

De asemenea, ceapa conține numeroși antioxidanți ce pot neutraliza radicalii liberi, reducând astfel cu mult riscul de a dezvolta cancer.

Efectul stimulant asupra imunității find deja prezentat, uite o rețetă ce te va ajuta să scapi de răceală:

Ingrediente:
Sare de Himalaya
¼ cana de oregano tocat
3 catei de usturoi
3 cepe mari albe
3 cani cu apa

Se pune apa pe foc si se adauga oregano. Apoi taie ceapa si usturoiul, pune-le in apa si se lasă-le pe foc 15 minute. Supa este gata! După ce se răcește, consum-o și te vei simți mai bine cu siguranță.

Dacă te chinuie o răceală, taie o ceapa in felii si pune-o pe talpi înainte de culcare. Apoi pune-ți o pereche de șosete din bumbac lasă să acționeze peste noapte. Simptomele de răceală se vor amelioara cu certitudine, iar dacă repeți tratamentul câteva zile consecutiv, răceala va dispărea!