Există un număr mare de persoane care suferă de constipație cronică, sindromul intestinului iritabil și alte probleme ale sistemului digestiv. Deoarece colonul are o funcție importantă în eliminarea rezidurilor este esențial să-l menții mereu sănătos.

Din fericire există o serie de soluții naturale care te ajută să elimini din toxine și să alini discomfortul de la nivelul sistemului digestiv, una dintre acestea fiind sucurile naturale. Este cea mai simplă metodă, care poate fi realizată acasă.

Un detoxifiant natural preparat în casă poate elimina majoritatea toxinelor din corp care contribuie la discomfort și constipație. O perioadă bună de a realiza această detoxifiere este în weekend sau într-o zi în care să nu pleci de acasă, pentru a putea elimina toate toxinele și rezidurile.

Detoxifiantul din mere, sare de mare, gimbir și lămâie
Ai nevoie întâi de toate de un pahar înalt și de o lingură. Se începe cu încălzirea a 100 ml de apă. Nu se ajunge în punctul de fierbere, fiind nevoie să poate fi consumată la temperatura camerei.

După ce s-a încălzit apa se toarnă în pahar. Se adaugă sarea de mare și se amestecă bine. Sarea ajută la eliminarea toxinelor, rezidurilor și îmbunătățește digestia.

Apoi se adaugă sucul de mere, ghimbir și suc de lămâie. Alimentele integrale, precum merele ajută la menținerea sănătății colonului.

Ghimbirul este minunat pentru reducerea balonării în timp ce stimulează colonul pentru a elimina o bună parte din toxinele acumulate. Să nu uităm de lămâie! Sucul de lămâie contribuie la o bună derulare a digestiei, la detoxifiere și este bogat în vitamina C, un antioxidant extrem de puternic.

Soluția detoxifintă de 3 sucuri naturale
Timp de preparare: 5 minute
Porții: 1
Ai nevoie de:
½ cană din suc natural de mere
2 linguri suc proaspăt de lămâie
1 linguriță suc de ghimbir
½ linguriță de sare de mare
½ cană cu apă caldă purificată

Mod de preparare:
Începeţi cu un pahar înalt şi o lingură.
Puneţi 100 ml de apă purificată în tavă. Incălziţi apa, nu o fierbeţi, astfel încât să puteţi bea apa la o temperatură sigură.

Odată s-a încălzit, turnaţi-o în pahar. Apoi adăugaţi sare de mare şi amestecaţi.
Adăugaţi sucul de mere, suc de ghimbir şi suc de lămâie proaspăt. Amestecaţi.
Se va bea dimineaţa pe stomacul gol. Apoi chiar înainte de un prânz uşor, şi din nou după-amiaza.