in

De ce ar trebui să păstraţi coaja de la banane şi portocale? Vezi toate beneficiile și utilizările

Coaja multor legume este adesea mai hrănitoare decât leguma în sine. Luați coaja de cartofi ca un exemplu și punem pariu că probabil sunteți unul dintre multele persoane care pur și simplu o aruncați.

Coaja de cartofi este încărcată cu fibre, vitamina C, conține o abundență de minerale, cum ar fi calciu, fier, potasiu și sodiu. Nu este o surpriză faptul că „ambalajul” unor fructe poate fi, de asemenea, nutritiv și util în multe scopuri – cum ar fi portocalele și bananele, de exemplu.

Coaja de portocală

Coaja de portocală este excelentă, dar singurul lucru pe care trebuie să îl reţineţi atunci când reciclați sau folosiți coji de portocale sau alte fructe este că acestea sunt adesea tratate cu substanțe chimice și pesticide pentru a evita orice insecte flămânzi. Din fericire, portocalele sunt mai puțin tratate cu pesticide decât orice alt fruct în timpul procesului de cultivare.

Cu toate acestea, este mai bine să le curățaţi foarte bine. Pregătiți o soluție simplă folosind o lingură de suc de lămâie, o lingură de oțet alb și o ceașcă de apă obișnuită. Înmuiaţi portocalele în soluție timp de câteva minute.

Cojile de legume sunt aur curat. „Peelurile” și cojile multor fructe și legume sunt bogate în substanțe nutritive puternice, dar cel de portocale este de fapt o mică mină de aur. Coaja dintr-o portocală de dimensiuni medii conține aproximativ 60 de flavonoide și 117 fito-nutrienţi diferiți. Potrivit dr. J. Bhattacharjee, coaja de portocală conține substanțe nutritive care sunt bune pentru piele și corp în general și pot face ceva bun și pentru casele dumneavoastră.

Beneficiile de sănătate ale cojii de portocală

Coaja de portocală are gustul amar datorită prezenţei taninului. Aceasta nu numai că vă va ajuta să vă stimulați metabolismul , ci și să îmbunătățiți digestia. Ea face miracole în tratamentul gazelor, arsurilor la stomac, greţii și vărsăturilor, și este mare stimulent a apetitului.

Acesta este adesea folosită pentru a dizolva flegma, și ca un ajutor în tratarea și ameliorarea atacurilor de astm.
Aceste proprietăți medicinale se datorează uleiurilor esențiale conținute în aceasta . Are proprietăți puternice anti-microbiene și antiinflamatoare . În plus, uleiul esențial numit „D-Limonen” este puternic în diluarea acizilor stomacali și menținerea sănătății intestinale bune. Ultima, dar nu mai puțin importantă, asigură funcția normală a ficatului.

Reduce colesterolul și protejează împotriva cancerului și osteoporozei

Cele mai recente studii au arătat că poate reduce colesterolul și trigliceridele, ceea ce înseamnă că este benefic pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol. Studiile au arătat, de asemenea, că există şanse de a preveni cancerul de colon și osteoporoza, grație flavonoidului numit „Hesperidină” pe care îl conține.

Calmeaza nervii si asigura somn bun

Coaja de portocală conţine uleiuri esenţiale care au un efect calmant, făcându-le eficiente in tratarea unei dispoziţii nervoase şi poate, de asemenea, să vă ajute să dormiți mai bine.

Coaja de portocală ca şi tonic de faţă

Îndepărtarea delicată a cojii de portocale pe piele (dacă aveți piele naturală grasă) poate remedia balanța uleiurilor naturale, făcând-o netedă și mătăsoasă.

Aceasta este cel mai uimitor exfoliator natural. Poate elimina cu ușurință orice piele moartă și vă poate scăpa de punctele negre într-un mod complet natural. De asemenea o puteți utiliza pentru a trata coşuri și acneea, utilizând proprietățile naturale de curățare, antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice ale pielii.

Aromă şi miros plăcut

Cojile de portocale nu sunt numai sănătoase și utile, ci au și mirosuri minunate. Puteți simți parfumul de îndată ce desfaceţi o portocală, aerul este plin de miros minunat, proaspăt și zest. Se poate fierbe coaja de portocale pentru a îi spori aroma; Folosiți puțină apă și adăugați niște condimente, cum ar fi cuișoare și / sau scorțișoară.
Cojile de portocale sunt excelente pentru prăjituri, făcându-le super-gustoase și bogate în vitamina C, și, în același timp, veți îmbunătăți sistemul imunitar.

Coaja de banană

Utilizarea comică a cojilor de banane în desenele cu Tom şi Jerry pentru a pune beţe în roate unul altuia nu este singura lor utilizare. La fel ca şi cojile de portocale, trebuie să fie curățate și cele de banane. Pentru a scăpa de resturile de pesticide, pur și simplu pregătiți aceeași soluție ca cea descrisă în introducere.

Aceasta conține antioxidanți, vitamine și minerale, care pot fi utilizate nu numai pentru a trata diferite boli și condiții de sănătate, ci și pentru a facilita regenerarea celulelor noi. Am enumerat câteva din cele mai extraordinare utilizări ale acestui fruct delicios.

Agent de filtrare

Cele mai recente studii au arătat că învelişul bananelor poate scoate cuprul și plumbul din apă.

Cel mai bun prieten al pielii – tratează mușcăturile insectelor, negii, psoriazisul și ridurile

Frecarea cojii de banană direct pe mușcătura insectelor va reduce la minimum orice iritare.

Coaja nu numai că poate face ca aceşti negi inestetici să dispară, ci și să îi împiedice să reapară. Este un mic truc, încercaţi sa găsiţi o modalitate de a acoperi negii cu o bucata de coaja de banană sau să frecaţi coaja pe zona de piele din jurul negilor si repetaţi tratamentul timp de o săptămână. Acesta este cel mai simplu mod de a spune rămas – negilor și de data aceasta, pentru totdeauna.

Psoriazis

Aplicați o bucată de coajă de banană pentru a reduce inflamația și pentru a calma iritația. Pur și simplu frecați coaja pe zonele infectate în fiecare zi și utilizați această metodă pentru câteva zile. Rezultatele vor fi vizibile în curând. Acest tratament aduce de asemenea pielii umiditatea naturală înapoi.

Coaja de banană are capacitatea de a ajuta recuperarea pielii din diferite boli și condiții, datorită proprietăților antihistaminice. Ea poate trata erupții cutanate ușoare, erupții cutanate otrăvitoare, pielea inflamată și iritată și pielea care a fost supraexpusă la soare.

Vindecarea loviturilor

Pielea de banană are proprietăți regenerative și poate accelera vindecarea contuziilor.

Vindecă tăieturi mici si zgârieturi

Așezați interiorul unei bucăţi de coajă de banane pe tăieturi minore și pe zgârieturi (asigurați-vă că s-au oprit din sângerat). Acest lucru va accelera procesul de vindecare.

Scoateţi aşchii

La fel ca în cazul verucilor, puneți o bucată de coajă de banană (cu interiorul acesteia pe piele) direct pe zona cu problemă. Lăsați enzimele să încurajeze aşchia să se disloce și să migreze spre suprafața pielii.

Mai alb decât albul

Așezați interiorul unei coji de banane pe dinți câteva minute câteva zile pe săptămână. Rezultatele vor fi mai mult decât uimitoare.

Îndepărtați durerea de cap

Coaja de banană poate remedia durerile de cap. Plasați coaja pe frunte și întindeți-vă. Relaxați-vă în timp ce nutrienţii își fac treaba.

Ultima, dar nu mai puțin importantă, coaja poate fi folosită ca un agent uimitor de lustruire. Îndepărtați părţile aţoase și frecați coaja direct de zona pe care doriți să o lustruiți. Vă va apărea zâmbetul pe față când veţi observa strălucirea locului unde aţi folosit-o.

loading...

Cele mai bune remedii naturiste garantate pentru sinusuri infectate şi inflamaţia încheieturilor

Dieta cu limonadă. Sucul minune al verii care te va ajuta să slăbeşti!