in

Acest condiment previne dezvoltarea celulelor canceroase, atacurile de inimă și protejează intestinele

Codimentul care previne dezvoltarea celulelor canceroase, atacurile de inimăi și protejează intestinele – Cum vi s-ar părea dacă v-ar spune cineva că există un condiment care ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor, imbunatateste digestia, distruge celulele canceroase, prevince atacurile de inimă și ajuta la pierderea in greutate?

Este vorba de ardeiul iute CayenneCapsicum annuum – folosit de secole pe post de condiment si in plan medicinal. Bogat in vitaminele A, C, complexul B, calciu și potasiu, studiile au aratat ca ardeiul iute Cayenne poate reconstrui tesutul in stomac si actiunea peristaltica in intestine.

Mai mult decat atat, ardeiul Cayenne actioneaza ca un catalizator si creste eficienta altor plante si tratamente alternative pentru cancer.

Ati mancat pana acum chips-uri cu sos salsa si ati observat ca a inceput indata sa va curga nasul? Este din cauza ardeiului Cayenne care incalzeste corpul si stimuleaza secretia de mucus in canalele respiratorii.

Daca ati mancat pana acum un ardei iute proaspat cunoasteti senzatia de curatare a sinusurilor si de transpiratie pe care le provoaca.

Ardeiul Cayenne creste temperatura corpului, deoarece stimuleaza circulatia si fluxul sanguin la nivelul pielii. Plantele aromatice care provoaca febra si transpiratie au un efect diaforetic (care induc sudoare), ajutand la reducerea febrei și ameliorand congestia racelii si sinuzita.

Ingredientul activ din ardeiul Cayenne este capsaicina. In anul 2004, dr. Sanjay K. Srivastava si colegii sai de la Universitatea de Medicina din Pittsburgh au tratat celulele pancreatice cu capsaicina. Ei au descoperit ca, capsaicina, intrerupe functia mitocondriala si induce apoptoza (moartea celulara) in celulele canceroase, fara a afecta celulele pancreatice normale.

Rezultatele studiului au fost publicate pe 20 aprilie 2005, iar Dr. Srivastava a declarat: „Rezultatele noastre demonstreaza ca, capsaicina este un puternic agent anticancerigen, induce apoptoza in celulele canceroase si nu produce daune semnificative la celulele normale pancreatice, ceea ce indica utilizarea capsaicinei pe post de tratament pentru cancerul pancreatic, inlocuindu-se tratamentul prin chimioterapie”.

Intr-un articol publicat in Reuters, la 16 martie 2006, intitulat, „Ardeiul iute ucide cancerul de prostata,” Dr. Soren Lehmann de la Scoala de Medicina UCLA afirma: „Capsaicina a avut un profund efect anti-proliferativ asupra culturii de celule canceroase din prostata. Aceasta a provocat apoptoza a 80% din celulele cancerului de prostata.” Cercetatorii din Japonia, au aratat, de asemenea, ca ardeiul iute poate incetini dramatic dezvoltarea tumorilor de prostata, o descoperire excelenta pentru tratarea cancerului.

Mai mult decat atat, ardeiul iute Cayenne are un incredibil efect de protejare a inimii si poate stopa atacurile inimii in numai 30 de secunde. In special tinctura de Cayenne este foarte eficienta.

Potrivit Dr. John R. Christopher, „In 35 de ani de practica in care am avut mai multe cazuri si nu am pierdut niciun patient care sa fi suferit de atac inima si sa nu-si fi revenit. Secretul? Le dau o ceasca de ceai de ardei Cayenne (o lingurita de ardei Cayenne intr-o cana de apa fierbinte) si in cateva minute isi revin.”

Ardeiul Cayenne este foarte eficient si in lupta impotriva obezitatii.

Se pare ca prin consumul a 10 g de ardei Cayenne la o masa este redus considerabil apetitul, se stimuleaza metabolismul si se ard mai eficient grasimile. In trecut se punea ardei Cayenne direct pe o rana deschisa pentru sterilizare si pentru a opri sangerarea.

Multi dintre noi avem viermi sau diversi paraziti in organism. Acestia pot fi foarte usor extirpati printr-un remediu pe baza de ardei Cayenne. Veti avea nevoie de ¼ de ardei Cayenne intr-un pahar cu apa si va trebui sa beti regulat acest amestec.

Ardeiul Cayenne este o planta minune. Dr. Richard Schulze spune „Daca este o planta care conteaza foarte mult in aceasta lume, aceasta este cea a ardeiului iute Cayenne”

loading...

Lidia Fecioru, cel mai puternic leac pentru imunitate: „Se pune într-un pahar suc de ceapă…”

Borșul de sfeclă roșie face minuni pentru ficat – cum se prepară pentru a funcționa ca medicament?