in

Ai peste 40 de ani? Vezi de ce ar trebui să consumi aproape zilnic ceai de coada calului

Persoanele de peste 40 de ani ar trebui să consume aproape zilnic (cu regularitate), ceai de coada calului – vezi toate motivele… Coada-calului este o plantă care prosperă în zonele mlăştinoase şi care se găseşte pe toată întinderea Europei şi a Statelor Unite.
Această plantă era folosită că abraziv pentru curăţarea oalelor sau pentru a lustrui lemnul. Părțile aeriene ale plantei se folosesc în scop terapeutic.
Odată ce s-au uscat, tulpinile se pot folosi numai dacă îşi păstrează culoarea verde. Din Coada-calului se prepară de cele mai multe ori o pulbere. Cu toate acestea, această plantă se poate fi folosită și proaspătă, sau ca tinctură.
Coada-calului este bogată în minerale, dintre care cel mai important fiind siliciul. Specialiștii susțin că siliciul are proprietăți antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv.
Tulpina mai conţine flavonoide (cu proprietăți antioxidante şi diuretice), acizi organici, oxid salicilic (sursă de acid salicilic, aspirina naturală), gluteolina, palustrina, fitosterină, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile și săruri de potasiu.
Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru nu mai funcţionează ca un ceas elvețian, astfel că are nevoie de ajutorul nostru. După 40 de ani, se manifestă o tendință de epuizare.
Cum putem să energizăm organismul?
Coada-calului este o sursă incredibbilă de vitamine şi minerale, fundamentală pentru buna funcționare a organismului.

Ce beneficii ne oferă?

  • susține refacerea ţesuturile osoase
  • menține duritatea oaselor
  • contribuie la regenerarea cartilajelor
  • poate elimina pietrele din rinichi
  • poate preveni apariţia calculilor vezicali
  • protejează ficatul de toxine
  • inhibă creşterea colesterolului şi trigliceridelor
  • favorizează asimilarea mai ușoară a calciului
  • contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular
  • previne apariția afecțiunilor cardiovasculare

Cum ne ajută ceaiul de Coada-calului?

  • reumatism, gută
  • diaree și sângerări intestinale
  • fracturi şi probleme ale pielii
  • ulceraţii bucale
  • sângerări menstruale anormale
  • uretrită, cistită
  • incontinenţă urinară
  • epuizare fizică
  • stare de slăbiciune și lipsă de energie

Cum facem o cură cu ceai de Coada-calului?
Infuzează o linguriţă plină de Coada-calului uscată într-o cană cu apă clocotită. Nu se lasă mai mult de 3-4 minute. Se strecoară apoi ceaiul, lasăndu-l să se răcească. Se poate consuma imediat după ce s-a răcit.
Se recomandă să bei zilnic câte o cană de ceai de coada calului timp de 3 săptămâni, o dată la 4 luni.

Rețetă pentru celebra prăjitură de post cu cremă de ness – desert de post super gustos

Crește peste tot, dar știați că este inamicul tumorilor, diabetului zahar și hipertensiunii?