Unora dintre noi, cei mai gurmanzi, li se pare imposibil, cum să mai rămână clătite nemâncate? Dar se întâmplă să facem prea multe clătite, sau poate prietenii nu sunt atât de înfometaţi, caz în care rămânem cu o mulțime de clătite, pe care de obicei le aruncăm. Nimic mai greșit, clătitele pot redeveni apetisante, ba chiar mai mult decât erau la început. Cum? Uite 5 moduri de a le utiliza:

Mini-gustări: taie clătitele în cercuri mici cu ajutorul unui cuțit de prăjituri (dacă nu ai, poți tăia pătrețele), apoi pune pe aceste cerculețe somon file, iaurt şi crenguţe de mărar sau altceva ce ar putea oferi o aromă plăcută ție. Sună bine, nu?

Fă-ți un sandwich dulce, ia două clătite, unge una cu unt de arahide și cealaltă cu gem (sau orice combinație dorești), apoi pune-le una peste alta. Un mic desert superb!

Pune o clătită sub formă de U şi umple-o cu bacon, apoi mai agaugă ce-ți place, precum crochete de cartofi, omletă, brânză Cedar sau orice alt ingredient ai dori. Vei obține un taco minunat și, de ce nu, perfect pentru un mic dejun rapid.

Foloseşte clătitele pe post de pâine în sandwich-maker, te va încânta cu siguranță gustul sandwich-ului astfel obținut. Poți folosi și puțin unt… delicios!

Fă-ți propriul parfait, taie clătita în bucățele mai mici, pune-o într-un pahar umplut cu iaurt, apoi adăugă fructe de pădure, nuci sau orice-ți place, și vei obține un parfait încântător.

Atât de mult moduri de utiliza clătitele rămase! Și cu siguranță mai sunt și altele. După cum ți-am spus, nu are rost să arunci clătitele rămase când poți obține atâtea bunătăți cu ajutorul lor.