Știai că poți să trateazi coșurile, să estompezi petele de pe piele, să încetinești procesul de îmbătrânire și să protejezi pielea de periculoasele raze UV, numai cu un singur ingredient? Utilizarea turmericului pentru menținerea unei pieli sănătoase este secretul multora, de îngrijire personală.

Chiar dacă această rădăcină înrudită cu ghimbirul a fost utilizată de mii de ani, turmericul a devenit popular în ultima vreme, datorită numeroaselor cercetări, care au confirmat o listă lungă de beneficii și proprietăți medicinale.

Studiile arată că un compus activ al turmericului, curcumina poate reduce din riscul de infarct, diminua durerile de articulații, încetini dezvoltarea diabetului de tip II, ajută la îmbunătățirea memoriei în cazul pacienților cu demență și are un efect considerabil în încetinirea sau stoparea celulelor canceroase.
Bazate pe aceste descoperiri, cercetările au mers mai departe și au ajuns la concluzia că turmericul este un remediu excelent și pentru piele.

Beneficiile turmericului pentru piele

Protecția contra acțiunii nocive a soarelui
Un studiu a amestecat extract de turmeric cu o cremă de piele, și apoi aceasta a fost aplicată timp de 6 săptămâni. Rezultatele au arătat că respectiva mixtură a protejat pielea de razele UV și a îmbunătățit abilitatea pielii de a se hidrata natural.

Ajută la reducerea acneei
Se pare că turmericul are proprietăți naturale de controlare a uleiului. În 2013, cercetătorii au evaluat crema cu extract de turmeric asupra celor care suferă de acnee. Mai întâi au analizat cantitatea de ulei, sebum și pielea voluntarilor. Apoi un grup a aplicat cremă cu extract de turmeric, și celălalt grup a aplicat o cremă normală.

Rezultatele au arătat că cei din grupul cu cremă normală au avut parte de o producție mult mai mare de sebum, începând cu a șasea săptămână de experiment. Cei care au folosit crema cu turmeric au observat o reducere a uleiului din piele din a patra săptămână.
Poți adăuga cu încredere turmeric la măștile faciale realizate în casă, pentru tenul cu probleme.

Ajută la vindecarea rănilor
Turmericul are o istorie lungă în vindecarea rănilor. Fie că este vorba de înțepături de insecte, răni, infecții externe, zgărieturi, turmericu este soluția naturală cea mai puternică.
Un studiu din 2005 a arătat că pasta de turmeric este la fel de eficientă ca mierea, în tratarea rănilor. De asemenea, este mult mai eficient decât uleiul de cocos, în aceiași privință.