Uleiurile esențiale reprezintă “extracte” ale anumitor plante, fiind foarte bogate în substanțele bioactive conținute de acele plante, de unde curg o sumedenie de capacități extraordinare de vindecare. În ultima vreme, datorită popularizării meritate a acestora, mulți oameni încep să devină conștienți de potențialul lor vindecător, începând să le utilizeze. Uleiurile esențiale sunt cunoscute și folosite încă din antichitate, proprietăți lor curative fiind recunoscute.

Vindecătoarele uleiuri esențiale pot fi folosite pentru a trata diverse afecțiuni, iar modurile în care se pot întrebuința sunt foarte diversificate. Ai putea folosi, spre exemplu, aceste uleiuri pentru a îmbunăți calitatea șamponului și pentru a-i conferi acestuia abilități deosebite, cum ar fi stoparea căderii părului și îndepărtarea completă a mătreții, precum și revitalizarea scalpului.

Datorită multor factori nocivi pe care-i implică viața cotidiană (precum poluarea sau stresul), pierderea părului a devenit o problemă cu adevărat frecventă, atât în cazul bărbaților cât și al femeilor (cine nu s-a speriat niciodată de cât păr pierde la o simplă spălare?). Sunt pline farmaciile de produse ce promit rezultate extraordinare, miraculoase, dar câte din acestea chiar funcționează? Să nu mai vorbim de prețul astronomic.

Folosind ulei esențial, îți poți face un șampon care va opri căderea părului, vă îndepărta mătreața și va stimula creștea unui păr într-adevăr puternic și sănătos.

Uite cum să-l prepari: căută în comerț un șampon de calitate, cu pH neutru (adică 7), apoi adaugăi câteva picături ( între 2 și 5) de vitamina E (este relativ ieftină și o găsești la orice farmacie), apoi adaugă 10 picături de ulei esențial de rozmarin și 12 picături de ulei esențial de lămâie. Amestecă bine înainte de a-l folosi.

Aplică șamponul pe părul umed, masează timp de 5 minute cu mișcări circulare ce să permită o distribuție uniformă pe întreg părul, apoi lasă-l să acționeze alte 10 minute. Vei fi uimit de rezultate!