Otetul de mere este intalnit in aproape fiecare bucatarie, deoarece adduce un plus mancarurilor. Cu toate acestea, medicina populara, de asemenea, il foloseste pentru a trata numeroase probleme de sanatate.

Chiar daca studiile nu au confirmat toate aceste utilizari, expertii au studiat multe dintre ele si au furnizat dovezi ca acest ingredient poate oferi beneficii uimitoare.
De exemplu, un studiu japonez a inclus 175 de persoane obeze care au urmat diete similare. Numai o parte dintre acesti participanti au consumat otet de mere in timp ce altii nu au consumat.

Oamenii de stiinta au descoperit ca acei oameni care au consumat otet de mere au pierdut in greutate mai mult decat ceilalti. Potrivit expertilor, otetul de mere activeaza anumite gene care sunt implicate in procesul de ardere a grasimilor.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au dovedit ca este, de asemenea, eficient in scaderea nivelului de zahar din sange. Si anume, Carol Johnston, Ph.D., director al programului de nutritie Arizona State University, sustine ca otet de mere impiedica digestia amidonului, care ridica nivelul de zahar din sange.

Ea a declarat: ” Otetul de mere are efect anti-glicemic. El nu blocheaza amidonul 100%, dar impiedica cu siguranta, cel putin o parte din amidon sa fie digerat si sa creasca zaharul din sange.”

Cu toate acestea, chiar daca numerosi oameni cumpara otet de mere de la magazinele alimentare, dumneavoastra va puteti face otet de mere acasa.

Acesta este modul in care puteti sa-l pregatiti:

Ingrediente:
• 6-8 mere nedecojite
• 2 linguri de miere
• apa

Mod de preparare:
Intr-un borcan de sticla mare, asezati merele nedecojite si umpleti-l cu apa, pentru a le acoperi cu totul. Apoi, adaugati miere si amestecati bine pana se dizolva.

Apoi, puneti un prosop de hartie la gura borcanului, inchideti-l si lasati-l sa stea la macerat timp de 2 saptamani. Apoi, strecurati lichidul, eliminati toate resturile de mere si turnati numai lichidul inapoi in borcan.

Lasati-l sa se odihneasca mai mult de patru saptamani, dar nu uitati sa-l amestecati in fiecare zi.

Dupa aceea, puteti incepe sa utilizati acest otet de mere de casa in numeroase moduri si sa va bucurati de beneficiile sale de sanatate miraculoase!