in

9 metode uimitoare de a folosi aspirina despre care nu ai auzit până acum

Beneficiile aspirinei depășesc cu mult scutirea temporară de febră şi dureri. Majoritatea oamenilor știu că aceasta vă poate proteja de atac de cord sau accident vascular cerebral (AVC) , dacă este luată corect. Cercetările sugerează că poate reduce riscul unor cancere și al bolii Alzheimer. Dar aspirina are multe alte potențiale şanse în domeniul sănătăţii, al frumuseții și al beneficiilor personale.

Descoperiți câteva dintre lucrurile uimitoare pe care folia din dulăpiorul dumneavoastră pentru medicamente le poate face pentru dvs.

Iată 9 utilizari ale aspirinei:

1. Tratează bolile de piele:

Folosit încă din secolul al V-lea î.en de Hippocrates pentru a ușura inflamaţiile și durerile, acidul salicilic, derivat de acid acetilsalicilic (aspirina), este o pulbere extrasă din coaja unei salcii. El ajută la eliminarea excesului de ulei si exfoliază celulele moarte de pe suprafaţa pielii, astfel acesta este extrem de folositor în tratarea acneei.

Prin dizolvarea pielii moarte și ajutând la eliminarea stratului superior al pielii, acidul salicilic reduce posibilitatea porilor înfundați – vinovatul comun care se află în spatele erupțiilor. De asemenea, elimină roșeața și scade inflamaţia, ceea ce poate ameliora simptomele rozacee (îmbujorarea) . Persoanele cu psoriazis pot, de asemenea, să beneficieze de acidul salicilic din aspirină deoarece efectele acesteia pot reduce leziunile şi mâncărimea provocată de boală.

2. Vă poate întineri aspectul pielii:

Acidul acetilsalicilic din aspirina poate trata simptomele de cuperoză, acneea şi inflamaţia şi, de asemenea, elimină celulele moarte ale pielii şi uleiurile în exces. Tot ce trebuie să faceţi este să sfărâmaţi cinci pastile de aspirină iar apoi să le amestecaţi cu ¼ cană de apă şi o linguriţă de miere.

Aplicaţi amestecul pe piele si lăsaţi-l să acţioneze 10 min. După ce expiră timpul, se clăteşte cu apa călduţă. După utilizarea mai multă a acestui remediu, acesta va trata toate problemele pielii şi va întineri semnificativ pielea.

3. Calmează înţepăturile și mușcăturile.

Conform unor specialişti reiese că aspirina, cu proprietățile sale antiinflamatoare, poate ajuta la reducerea roșeţii, umflăturilor și durerii cauzate de mușcăturile insectelor. Faceți o pastă de aspirină similară celei folosite pentru pielea cu probleme sau pur și simplu umeziți aspirina neacoperită și o aplicați-o pe zona afectată timp de câteva minute.

4. Tratează calusurile şi bătăturile:

Din cauza efectului de eliminare a pielii moarte aspirina este de un real ajutor şi în cazul bătăturilor. Mai întâi se sfărâmă cinci pastile de aspirină şi apoi se amestecă împreună cu puţină zeamă de lămâie şi o jumătate de linguriţă de miere. În final se aplica pasta pe bătăturile de la picioare şi se acoperă piciorul cu un prosop cald peste care se va fixa o folie de plastic. După aproximativ 10 minute, se scoate folia iar efectele cu siguranţă, te vor surprinde.

5. Vă scapă de mătreață:

Datorită calităților sale de hidratare, același acid salicilic este conținut de multe produse utilizate în spălarea feței şi de asemenea, este un ingredient în multe şampoane împotriva mătreţii. Aplicarea aspirinei amestecate cu şampon pe scalp poate ajuta la reducerea inflamaţiei scalpului care provoacă mătreaţa şi ajută la exfolierea „fulgilor de piele”.

Pentru a face combinația, zdrobiți două sau trei aspirine și amestecați-le în cantitatea normală de șampon folosit de fiecare dată când vă spălați părul. Concentrați-vă pe scalp în timp ce masați amestecul în păr și lăsați-l să stea trei până la cinci minute înainte de clătire.

6. Îndepărtează petele:

Acidul salicilic din aspirină ajută la neutralizarea petelor prin atacarea compușilor găsiți în sudoare și prin ruperea acestora. Se amestecă trei aspirine zdrobite și o jumătate de ceaşcă de apă caldă într-un castron. Împingeți porțiunea pătată a îmbrăcămintei în castron pentru câteva ore. După aceea spălați cămașa ca de obicei. Puteți utiliza orice amestec rămas pentru a elimina petele de nicotină sau iarbă de pe mâini, aplicând soluția și lăsându-o să stea 15 minute înainte de a spăla bine mâinile.

Este uimitor cum acest truc simplu va poate ajuta sa scăpaţi de petele de transpiraţie de pe hainele dumneavoastră. Doar zdrobiţi vreo două pastile de aspirină şi adăugaţi-le la o jumătate de cană de apă. După aceea, se înmoaie partea colorata în amestec şi se lasă aşa câteva ore.

7. Vă poate reface culoarea părului:

Dacă aveţi un păr proaspăt vopsit în culori stridente, din păcate, apa cu clor îl poate deteriora destul de tare. Cu toate acestea, puteţi încerca să readuceţi strălucirea şi volumul părului, prin dizolvarea a 6-8 pastile de aspirină intr-o cană cu apă călduţă şi amestecarea soluţiei în păr. Acesta trebuie lăsat să acţioneze timp de 10-15 min.

8. Vă poate ajuta în bucătărie:

Acesta este destul de bun în îndepărtarea grăsimii de pe vase. Pentru acest lucru ar trebui să pregătiţi o soluţie de curăţare prin amestecarea câtorva aspirine zdrobite şi o cantitate mică de apă. Apoi, spălaţi vasele cu ea, rezultatele sunt destul de bune.

9. Face grădina dvs. să crească.

Aspirina funcționează la fel de bine în afară ca și pe pielea dvs. prin activarea apărării naturale a plantelor și prevenirea formării ciupercilor. De asemenea, măreşte rata de creștere. Se dizolvă o aspirină neacoperită în 4 l de apă și se pulverizează pe orice plante interioare și exterioare. De asemenea, poate contribui la prelungirea duratei de viață a florilor proaspete tăiate.

loading...

Iată o salată cu dovlecei şi maioneză perfectă pentru vara aceasta

Ouăle şi colesterolul – Cantitatea de consum recomandată şi sănătoasă pentru persoane.