Două rețete de Prăjituri, perfecte pentru orice ocazie: sunt pur și simplu delicioase

Rețeta nr. 1: Regina prăjiturilor:

Se face foarte repede și gustul vă cucerește pe loc.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru prepararea blatului:

  • 9 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 200 g nuci coapte si zdrobite cu sticla

Pentru prepararea cremei:

  • 9 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • un pachet unt
  • 5 pliculete zahar vanilat

Cum se prepară?

Cum se prepară blatul…

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare se amesteca cu faina si nucile coapte si zdrobite cu sticla. Compozitia obtinuta se imparte in 2. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mic-mediu pana devin maronii.

Cum se prepară crema…

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Se adauga faina, apoi se rastoarna in laptele caldut. Compozitia se pune in tuci la foc mic pana se ingroasa, apoi se da la rece. Separat untul se freaca cu zaharul vanilat.

Rețeta nr. 2: prăjitura cu zahăr ars

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru prepararea blatului:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 75 g nuci macinate
  • 250 g zahar pentru caramel

Pentru prepararea cremei:

  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • un pachet de unt

Cum se prepară?

Incepe sa prepari foile pentru prajitura. Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate. Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace.

In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt. Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi.

Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema.

Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii. Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.

Să le savurați cu plăcere!