in

Tartalete cu cremă de lămâie – fine, aromate, irezistibile și nemaipomenit de delicioase

Aceste drăgălașele sunt mici și se mănâncă dintr-o îmbucătură prin urmare, sunt ideale pentru recepții și petreceri.

Combinația dintre crema de lămâie, aluatul crocant și fructe proaspete nu va lăsa nici un oaspete indiferenți.

Timp de preparare: 60 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 24 porții, 117 kcal/porția

Ingrediente

  • 115 grame unt
  • 1 pahar și o treime de făină
  • O pătrime de pahar de zahăr
  • 1 pahar de suc de lămâie

Cum se prepară?

Se taie untul în cuburi mici și se macină cu făina până se obține o consistență fină asemănătoare cu firimiturile.

Se adaugă zahărul, apoi gălbenușul de ou. Frământați aluatul și întindeți-l cu sucitorul pe o suprafață tapetată cu făină.

Decupați din el cerculețe de dimensiunile potrivite formelor pentru mini-cupcake.
Aranjați cerculețele în forme și apăsați-le ușor cu o furculiță pentru a forma mici tartalete.

Dați la frigider timp de o jumătate de oră, apoi coaceți timp de 20 de minute la o temperatură de 180 de grade sau până la un maro-auriu.

Răcoriți tartaletele și puneți câte o lingură de cremă de lămâie în centrul fiecăreia.

Decorați cu fructe de pădure proaspete și serviți.

Sursa: A side of sweet

loading...

Pateuri italiene cu brânză de vaci

Mousse de portocale cu ciocolată – desert rafinat pentru adevărații gurmanzi