in

Sos de mere

Timp de preparare: 10 minute
Cantitate obținută: 30 porții, 140 kcal/porție
Acest sos poate fi preparat acasă din câteva ingrediente simple. Îmi place să combin mere de diferite soiuri, astfel obținând un gust mai intens. Îl puteți servi și cu carne și cu o înghețată. Îl servim de obicei cu clătite la micul dejun. Dacă veți servi sosul cu ceva dulce, puteți adăuga un pic de scorțișoară.
Ingrediente

  • 650 de grame de mere
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • sare
  • 2 linguri de zahăr

Curățați merele de coajă și tăiați-le cubulețe de 2-3 cm. Amestecați toate ingredientele într-o cratiță cu jumătate de pahar de apă. Dacă merele sunt foarte suculente, adăugați mai puțină apă. După ce dă în clocot, micșorați flacăra până la minim și acoperiți cratița cu un capac.
Fierbeți sosul timp de 15-30 de minute, până când merele se vor înmuia. După ce ați înlăturat cratița de pe foc, pisați merele cu o lingură, astfel încât să obțineți consistența unui piure. După preferințe, puteți folosi și blenderul.
Acest sos poate fi păstrat la frigider până la o săptămână sau luni întregi la congelator. Puteți potrivi cantitatea de zahăr și celelalte ingrediente în funcție de ce veți servi cu sosul. De obicei îl pregătesc după rețeta tradițională, apoi adaug nucșoară, zahăr, scorțișoară și ghimbir.
Rețeta a fost adaptată de pe blogul Pretty simple sweet.

Paste cu carne de pui, lămâie și miere. O cină rapidă în 20 minute

Cupcake-uri cu cremă ganache