in

Am aflat secretul cremei de zahăr ars: uite cum să procedezi ca să-ți iasă rețeta din prima

Am aflat secretul cremei de zahăr ars: uite cum să procedezi ca să-ți iasă rețeta din prima. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 4 linguri de zahăr + 6 linguri pentru caramelizat
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură de făină / amidon

Cum se prepară?

Se pun ouăle, zahărul și făina într-un castron și se amestecă cu grijă să nu facă spumă. Se toarnă laptele călduț și se amestecă.
Separat într-o cratiță se pun 6 linguri de zahăr și se caramelizează la foc mic. Se răsucește cratița cu grijă astfel încât caramelul să „tapeteze” pereții.
Se toarnă cu grijă amestecul de ouă și lapte, se bagă la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea, adică se înțeapă crema cu o scobitoare și daca aceasta este curată înseamnă că crema este gata.
Se lasă să se răcească bine și se servește alături de puțin sirop.

Rețeta Surpriză: Tartă cu lămâie

Gata în doar 10 minute – aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • 200 ml suc de lămâie
  • puțină coaja rasă de lămâie
  • 150 grame de unt

Cum se prepară?

Patru gălbenușuri și patru ouă se amestecă într-un vas pus la bain-marie. Se adaugă treptat și restul ingredientelor și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Se toarnă totul în tarta gata făcută și se dă la cuptor timp de 10 minute.

Rețeta Surpriză nr. 2 – Ștrudel cu mere

Atât de simplu de făcut… și atât de bun… nu ai cum să nu îl prepari!
Aveți nevoie de:

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 150 g de brânză sărată (telemea de vacă)
  • 100 g de brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de ulei

Cum se prepară?

Rețeta de ștrudel cu brânză se prepară asemănător cu cea de ștrudel cu mere, cu deosebirea că umplutura este realizată din brânză. Foile de plăcintă se desfac fiecare în parte, ca să nu fie lipite unele de altele și să ne fie mult mai ușor atunci când lucrăm.
Brânza sărată se rade pe răzătoarea mică și se amestecă cu brânza de vaci. Într-un castron se bat bine ouăle cu furculița ca la omletă și se opresc 2 linguri pentru a unge ștrudelele pe deasupra. Restul de ouă se amestecă cu brânză până când se omogenizează.
Se ia o foaie de plăcintă, se unge pe jumătate cu puțin ulei, se îndoaie partea neunsă peste cea unsă, după care se mai unge puțin și deasupra și se așază după preferință o lingură de umplutură de brânză (sau mai mult) în partea de jos, se îndoaie puțin marginile exterioare și apoi se rulează până la capăt.
Se unge deasupra cu ulei și se obține astfel un ștrudel cu brânză cu foi de plăcintă. Se continuă asemănător cu restul foilor, după care se așază într-o tavă unsă cu foarte puțin ulei și se introduce tava în cuptor la foc potrivit.
După 5-10 minute, când încep să se rumenească, se scoate tava cu ștrudele din cuptor și se ung deasupra cu ou bătut. Se mai lasă în cuptor încă 5-10 minute, până când sunt frumos rumenite.
Se scot din cuptor și se presară deasupra zahăr pudră. Se servesc calde, dar sunt foarte bune și după ce s-au răcit. Ștrudel cu brânză, o rețetă simplă și ușoară, dar foarte gustoasă, crocantă și ușor dulce, foarte potrivită în orice moment.

Miere de albine cu cătină, rețeta miraculoasă pentru 45 de boli

Rețetă de cozonac pufos – ce greșeală să nu faci dacă vrei să îți iasă exact ca la cofetar