in

Salată din kaki și cașcaval

Timp de preparare: 20 de minute
Cantitate obținută: 2 porții, 636 kcal/porție
Vă propun mai jos o salată tomnatică autentică, care vă poate înlocui cu ușurință cina. Aveți grijă ca fructele kaki să fie coapte, însă nu prea moi.
Ingrediente

  • Mix de frunze pentru salată – 200 g
  • 2 fructe kaki
  • 1 rodie
  • O treime de pahar cu brânză ricotta
  • Un sfert de pahar cu oțet de struguri
  • 1 linguriță de miere
  • O treime de pahar cu ulei de măsline
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?
Pentru această rețetă am folosit mixul meu preferat de verdețuri pentru salată. Vă puteți orienta după propriul gust. Se potrivește de minune rucola, lăptuca, salata aisberg și altele. Fructul kaki trebuie să fie dulce, copt, însă cu miezul tare. Soiul Sharon e unul potrivit. E important ca și rodia să fie una dulce.
Spălați și tăiați felii fructul, iar frunzele de salată le puteți rupe cu mâinile. Spălați bobițele de rodie și dați prin răzătoare cașcavalul. Repartizați uniform ingredientele în farfurioare.
Într-un mic bol amestecați mierea, uleiul de măsline și oțetul de struguri. Turnați acest sos deasupra salatei și amestecați. Poftă mare!
Rețeta a fost adaptată de pe blogul What’s Gaby cooking.

Salată din citrice cu dressing de avocado. Pe cât de colorată, pe atât de sănătoasă!

Supă din fasole conservată