in

Rețetă pentru prăjitură fină cu nucă și ciocolată albă – Este gata în doar 30 de minute

Gustul de nucă și ciocolată fac din acest desert un adevărat deliciu. Astăzi, vă vom prezenta o rețetă incredibil de simplă. Fiecare mușcătură devine o plăcere culinară, iar produsul poate fi găsit și în vitrina cofetăriilor de lux…

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri de ou
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri de lapte
  • 140 g zahăr
  • 50 g de ciocolată albă
  • 150 g margarină

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată albă
  • 6 linguri de ulei

Cum se prepară blatul?

Se bat albușurile spumă și se adaugă treptat zahărul. Se bat până devine spumă tare. Se combină nucile măcinate cu făina și se adaugă treptat în compoziția de albușuri. Se tapetează o tavă de circa 21 x 36 cm, se întinde compoziția și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cuptorul trebuie să fie încins la 180 de grade.

Cum se prepară crema?

Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul până devine spumă. Se adaugă laptele și se fierbe la abur. Când se îngroașă, se dă jos de pe foc și se adaugă ciocolata. Se amestecă bine până se topește. Când se mai răcește puțin, se adaugă margarina.

Cum se prepară glazura?

Ciocolata se rupe bucăți și se pune împreună cu uleiul pe aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și încep să apară bule.

Cum se asamblează?

Blatul se lasă la răcit, apoi se pune pe un suport de prăjitură sau tavă. Se întinde crema peste blat când este călduță aproape de rece.
Se toarnă glazura caldă (nu fierbinte) peste cremă și se dă la frigider. Prăjitura trebuie scoasă din frigider cu 10-15 minute înainte de a fi porționată pentru a nu se crăpa glazura la tăiere. Ornați prăjitura cu nuci tăiate. Cine nu iubește nucile poate folosi alune sau migdale (aceeași cantitate ca la nuci).
Să o savurați cu plăcere!

Bolile de ficat și de tiroidă ți se văd pe față – la ce semne trebuie să fii foarte atent?

Doamne, e un deliciu – Iată Rețeta pentru cel mai simplu chec de post