in

Rețetă pentru Tort Napoleon – Tortul perfect pentru orice ocazie și pentru orice poftă de „ceva dulce”

Tort Napoleon – Tortul perfect pentru orice ocazie. Perfect Pentru a prepara acest tort delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 125 ml apa rece
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 300 grame faina
  • 250 grame margarina foarte rece

Pentru umplutură:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • o conserva (400 ml) lapte condensat
  • 200 g nuci macinate grosier

Cum se prepară?

Pentru aluat, se amesteca oul cu apa rece. Se adauga sucul de lamaie si se lasa deoparte. Margarina se amesteca bine cu faina pentru a obtine un aluat nisipos in care se adauga oul frecat cu apa si se amesteca bine. Din aluatul obtinut se formeaza un sul de aluat din care se taie 9 bucati care se lasa o ora la frigider, invelite in folie alimentara.

Dupa acest timp, fiecare dintre cele 9 parti se intinde in cate o foaie care se coace 10-15 minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se egalizeaza apoi toate cele 9 foi coapte asezandu-le una peste cealalta si inlaturand ceea ce nu este egal cu alta foaie. Toate surplusurile se pastreaza.

Pentru umplutura, untul se mixeaza singur, apoi se adauga laptele condensat si se continua mixarea pentru a obtine o crema omogena. Pentru a monta prajitura, se asaza o foaie, se unge cu crema, se presara cu nuci. Se procedeaza asa pana la terminarea ingredientelor.

Peste ultimul strat de crema se presara firimiturile rezultate de la egalizarea foilor.

Se lasa la rece pentru 8 ore.

Rețetă Surpriză – Chec Zebră

Chec Zebra - Salvează rețeta ca să o găsești când vei avea nevoie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 220 g smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 220 g faina
  • 40 g unt
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita zahar vanilinat

Cum se prepară?

Mixeaza ouale cu zaharul. Cand se formeaza o spuma alba, adauga smantana, mixeaza, apoi adauga faina cernuta, vanilia, praful de copt si untul topit. Omogenizeaza. Imparte compozitia in doua.

Amesteca o parte din compozitie cu cacaua. Unge cu ulei partile laterale ale unei tavi si tapeteaza partea de jos cu hartie de copt. Toarna 2-3 linguri de aluat alb in tava, apoi 2-3 linguri din aluatul cu cacao si tot asa pana la final.

Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

loading...

Unică în lume: ce plantă care se găsește din plin și în Romania este considerată de aur?

Care sunt principalele motive pentru care vă simțiți obosiți tot timpul? Nu rata motivul nr. 5