Rețetă pentru chec de post: cea mai simplă și delicioasă rețetă, gata în doar 15 minute – Checul este un desert la îndemâna oricui, fiind un preparat delicioș și foarte usor de pregătit.

Este un dulce preferat de gospodine în perioada postului, mai ales pentru că este și destul de sațios. În plus, prepararea acestuia nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute…

Pentru a prepara chec de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– două căni de făină
– o cană de zahăr
– jumătate de cană de ulei
– o lingură de zahar vanilat
– o cană de apă
– 1 pliculet de praf de copt
– 3 linguri nuca de cocos
– 2 linguri cacao neagra
– 2 linguri dulceata de visine

Cum se prepară checul de post?

Intr-un vas adaugam zaharul, uleiul, apa, faina si zaharul vanilat. Mixam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in doua. Intr-una din ele punem dulceata de visine si cacao si omogenizam. In cealalta adaugam nuca de cocos.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si punem cele doua compozitii, alternandu-le. Coacem compozitia vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapa putin, insa nu trebuie sa va faceti griji. Asa si trebuie.

Checul se scoate din cuptor cand trece proba scobitorii, si se mai lasa 10 minute in tava, dupa care se scoate din tava si se lasa sa se racoreasca. Se pudreaza cu zahar, dupa care se poate servi.

Rețeta Surpriză: Gogoși de post cu mere

Pentru a prepara gogoși de post cu mere, aveți nevoie de:

– 2 mere
– 300 g faina
– 60 g zahar
– jumătate de coajă de portocală
– jumătate de coajă de lămâie
– 2 ml esență de vanilie
– două linguri ulei
– 150 ml de apă
– 10 – 20 g drojdie
– un vârf de sare

Cum se prepară gogoșile de post?

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se omogenizeaza si se lasa 10 minute.

Se decojesc merele, se dau pe razatoare si se pun intr-o strecuratoare. Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de portocala si de lamaie, esenta de vanilie, se amesteca bine, se pune drojdia in centru si se incorporeaza. Se adauga merele stoarse foarte bine, praful de sare si apa, treptat.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit 2 ore, apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se da forma gogosilor cu un pahar si se prajesc bine pe ambele parti.

Poftă bună!

Voi ce gătiți bun în zilele de post? Rețeta în comentarii!