in

Rețetă pentru cel mai bun Tort cu nucă: crema este pur și simplu demențial de bună

Rețeta pentru cel mai bun Tort cu nucă: crema este pur și simplu demențial de bună! Pentru a prepara acest tort delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat…

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeama de lamaie
  • 10 linguri de nuca macinata

Ingrediente pentru cremă…

  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • două linguri de nuca macinata

Ingrediente pentru sirop…

  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazură…

  • 100 g ciocolata menaj
  • două linguri de ulei

Timp de preparare: sub 120 minute (mai puțin de 2 ore)

Cum se prepară acest tort cremos și delicios?

Cum se prepară blatul…

Se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.

La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda(diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cum se prepară crema…

Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Cand incep sa se ingroase,oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Cum se prepară siropul…

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam esenta si oprim focul.

Cum se prepară glazura…

Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie. Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

Rețetă Surpriză – Prăjitură răsturnată cu mere și cocos

Prajiturile cu mere sunt preferatele mele. Fie ca este vorba de o placinta, strudele sau checuri, merele pot fi adaugate in aproape orice desert. Iar daca adaugi nuca de cocos, prajitura ta cu mere va fi si mai aromata.

Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu mere si cocos:

Pentru mere…

  • 65 g zahar
  • un sfert de linguriță de scorițișoară
  • 2 mere

Pentru blat…

  • 210 g faina
  • 35 g fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 120 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g iaurt
  • 80 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Cum se prepară prăjitura răsturnată cu mere și cocos?

Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma rotunda. Combini zaharul cu scortisoara, le asezi intr-un strat in tava si pui peste ele felii de mere curatate.

Combini faina cu nuca de cocos, praful de copt, sarea. Mixezi untul cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa, apoi adaugi ouale, unul cate unul, vanilia, laptele si iaurtul.

Dupa ce s-au incorporat, adaugi faina si omogenizezi. Torni compozitia peste mere si tii prajitura la cuptor pana cand trece testul scobitorii. O lasi la racorit si o rastorni pe un platou.

loading...

Prăjitura Coconut Dream, gata în doar câteva minute: Rețeta pe care o poate face oricine

Masca cu lămâie și bicarbonat de sodiu lasă saloanele cosmetice fără clienți