in

Rețeta de pe vremea bunicii – cum se fac cornulețele cu smântână?

Rețeta de pe vremea bunicii: cum se fac cornulețele cu smântână? Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau marmelada. Cu toata invazia de retete de prajituri care de care mai aratoase si mai delicioase, parca nimic nu se compara uneori cu retetele copilariei noastre, pe care ni le pregateau bunicile.

Retete simple facute din ingredinte putine, dar delicioase. O reteta publicata in volumul „Dulciuri”, aparuta in 1936, scrisa de doamna Maria General Dobrescu.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

  • 250 grame unt proaspat (untul poate fi inlocuit cu untura)
  • 250 ml smantana
  • 500 grame faina
  • praf de sare
  • marmelada, gem sau nuca
  • zahar pudra

Cum se prepară cornulețele cu smântână?

Se amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul. Se intinde aluatul pentru cornulete cu smantana in forma patrata si se strange, aducandu-se partile vis-a-vis pana la mijloc, ca un servet.

Se pune aluatul la rece timp de o ora. Se intinde aluatul si se strange iar, dupa procedura de mai sus. Se pune iar la rece. Se intinde aluatul subtire, ca o muchie de cutit, se taie fasii, apoi carouri , iar carourile se taie in triunghiuri.

Fiecare triunghi se unge cu marmelada sau se umple cu nuci si se sucesc in forma de cornulete. Se pun cornuletele la copt circa 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos pe margini. Se dau cornuletele cu zahar pudra si se servesc langa un ceai sau langa o cana cu lapte.

Rețeta Surpriză

Nu e salam de biscuți, dar seamănă extraordinar de bine și are un gust si mai bun

Cand poftesti la ceva dulce, dar nu te incanta gustarile bogate in zaharuri, ia cateva feliute din acest salam cu fructe uscate si cacao.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 7 curmale uscate
  • 50 g nuci
  • 50 g nuca de cocos
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita seminte de chia
  • fulgi de cocos, pentru decor

Cum se prepară?

Pui toate ingredientele in blender si le pasezi pana cand obtii o compozitie de consistenta aluatului. Umezesti mainile si rulezi aluatul pana obtii forma unui salam, apoi il dai prin nuca de cocos. Îl ții la frigider peste noapte.

Poftă bună!

loading...

Salată matinală care te ajută să slăbești frumos și sănătos – iată cum se prepară

Prăjitura cu ciocolată îți lasă gura apă – cât de simplă este această rețetă, fără făină?