in

Rețeta cu care nu vei da greș pentru cel mai simplu blat de Pizza – se face în doar 10 minute

Rețeta cu care nu vei da greș pentru cel mai simplu blat de pizza: se face în doar 10 minute. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 300 g faina
– 1 plic drojdie uscata
– 3 linguri ulei de masline
– 1 lingura zahar
– 1 praf de sare

Cum se prepară?

Amesteca faina si sarea cu uleiul si zaharul.

Dilueaza drojdia uscata cu putina apa calda si pune-o peste faina. Framanta bine totul pana obtii un aluat omogen, apoi presara putina faina deasupra si lasa la crescut intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie curat. Cand a crescut indeajuns, se intinde cu sucitorul si se taie dupa cum doresti.

Rețeta Surpriză: aperitiv de vară, gustos și sațios

Aveți nevoie de:

Pentru clatite:

– un ou
– 200 ml lapte
– 100 grame de faina

– jumatate de lingurita zahar
– un varf lingurita sare
– piper
– oregano
– busuioc
– cateva fire de verdeata (marar, patrunjel)
– un varf cutit bicarbonat de sodiu
– 2 linguri apa minerala
– 25 grame unt pentru uns tigaia

Pentru umplutura:

– 350 gr carne de porc tocata
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– 1 morcov
– 1/2 radacina telina, mica
– 1 ardei gras, rosu
– 100 gr pasta de rosii
– 50 ml ulei
– sare
– piper
– cimbru
– jumatate de legatura patrunjel verde

Pentru sos bechamel:
– 50 g unt
– 50 g faina
– 250 ml lapte
– sare
– piper
– nucsoara
– un sfert de lingurita de zahar

Pentru sosul de rosii:

– 450 g pasta de rosii
– frunze de busuioc
– 2 catei de usturoi

Pentru gratinat:
– putin cascaval ras
– frunze de busuioc

Cum se prepară?

Pentru prepararea aluatului de clatite, batem oul cu zaharul, sarea si putin piper, adaugam bicarbonatul si apa minerala, omogenizam, apoi adaugam laptele si faina, omogenizam din nou si lasam aluatul la odihnit 15 minute.
Adaugam verdeturile tocate marunt omogenizam bine aluatul, apoi coacem clatitele(3-4/28 cm) in tigaia antiaderenta unsa de fiecare data cu putin unt.

Pentru umplutura, tocam legumele si le punem la calit in uleiul incins, apoi, cand acestea incep sa se patrunda, adaugam carnea tocata si amestecam bine totul la foc mediu.

Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru, iar cand carnea este bine preparata, adaugam pasta de rosii.

Mai lasam vasul pe foc 5-6 minute, apoi il dam la rece si adaugam verdeata tocata.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit, apoi adaugam faina, amestecam bine pana se omogenizeaza si turnam, treptat, laptele fierbinte, amestecand intens, pana se ingroasa ca o ciulama.

Potrivim gustul cu sare, piper alb, macinat, putin zahar si nucsoara, mai lasam sosul cateva minute pe foc, apoi stingem focul si lasam sosul sa se tempereze.

Ungem o forma rotunda, termorezistenta cu putin unt, punem un strat de sos de rosii, apoi asezam o clatita, carne tocata peste ea, iar clatita, iar carne si tot asa, iar peste ultima clatita turnam sosul bechamel, rupem cateva frunze de busuioc, radem cascavalul.

Dam forma la cuptor pentru 15 minute, pana cand lasagna cu clatite se gratineaza frumos. O lasam sa se tempereze usor apoi o portionam si o servim cu mare pofta, alaturi de legume, salata sau muraturi.

loading...

Borșul de sfeclă roșie face minuni pentru ficat – cum se prepară pentru a funcționa ca medicament?

Ce este bine să mănânci seara și ce trebuie să eviți?