in

Quesadilla cu carne de pui și avocado

Această rețetă de quesadilla combină aromele salatei Caprese cu cele ale feliilor de avocado și al puiului prăjit.
Oțetul balsamic adaugă și el gustul său bogat și mirosul parfumat.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 616 kcal/porție
Ingrediente

  • 4 bucăți tortilla
  • 1 legătură de busuioc
  • 250 de grame de roșii cherry
  • 3 bucăți de piept de pui
  • 2 bucăți avocado
  • O jumătate de pahar de oțet balsamic
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 100 de grame de brânză mozzarella
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Ulei

Cum se prepară?
Gătiți carnea de pui până este gata în modul preferat. Eu o pregătesc pe tigaie.
Într-o cratiță mică se amestecă oțetul și zahărul brun până la dizolvarea acestuia din urmă.
Aduceți la fierbere, apoi reduceți căldura la minimum și gătiți timp de 10-15 minute până când sosul se reduce la jumătate. Dați-l la frigider pentru răcire.
Ungeți tigaia cu ulei și încălziți-o la foc mediu.
Tăiați roșiile în jumătăți, radeți brânza și curățați avocadoul și apoi tăiați-l în felii.
Strângem quesadilla. Pentru aceasta pe o jumătate de tortilla se pune în straturi brânză, frunze de busuioc, apoi roșiile, bucățele mici de pui și deasupra felii de avocado. Se asezonează după gust cu sare și piper.
Transferați-o într-o tigaie și rotiți tortilla în jumătate, acoperind umplutura cu partea liberă.
Se prăjește timp de 2-4 minute până la un maro-auriu apăsând pe quesadilla cu ceva plat (spatulă sau o farfurie), apoi se întoarce pe cealaltă parte și se mai gătește încă 2 minute.
Serviți imediat stropind generos partea superioară cu oțet balsamic.
Sursa: Sweet peas and saffron

Cheesecake cu ciocolată albă – un desert rafinat ușor de preparat care nu strică silueta

Supă de bere cu cheddar și șuncă