in

Pui cu ciuperci în sos de bere

Dacă nu aveți timp să stați ore în șir în bucătărie, această rețetă o să vă placă.

Puteți folosi orice bucăți de pui care le aveți la îndemână, iar berea îi conferă acestui sos un gust aparte memorabil.

Simplu și gustos!

Timp de preparare: 45 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 612 kcal/porție

Ingrediente

  • 500 de grame de aripi de pui
  • 300 de grame de ciuperci champignon
  • O jumătate de litru de bere
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • O jumătate de pahar de smântână
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de mărar
  • 2 linguri de pătrunjel
  • Sare
  • Piper

Cum se prepară?

Într-o tigaie mare pe foc mediu încălziți untul și uleiul de măsline.

Prăjiți aripile de pui pe ea până când acestea devin maro.

Ele nu ar trebui să fie complet pregătite.
Puneți-le pe o farfurie.

Adăugați ceapa mărunțită fin și usturoiul zdrobit în tigaie. Se prăjesc câteva minute până când ceapa se înmoaie.
Puneți ciupercile tăiate în felii și prăjiți, amestecând periodic, timp de 5 minute.

Se presară făina și se amestecă.
Adăugați bere, smântână, boia de ardei, sare și piper în tigaie.

Se amestecă și se adaugă aripile prăjite de pui.
Sosul trebuie să acopere puiul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, adăugați puțină apă.

Acoperiți cu un capac și fierbeți timp de aproximativ 20 de minute amestecând ocazional.
Presărați pătrunjel și mărar mărunțit și serviți fierbinte.

Bon apetit!

Sursa: Jo cooks

loading...

Frittata cu ardei gras, cartofi și brânză

Fursecuri cu Nutella