in

Prăjituri cu coacăze negre

Timp de preparare: 90 de minute

Cantitate obținută: 16 porții, 359 kcal/porție

Vă propun să coaceți prăjituri cu umplutură din coacăze negre. Blatul fărâmicios se armonizează perfect cu umplutura de brânză. Coacăzele oferă un gust plăcut, iar lămâia un gust ușor acrișor.

Ingrediente

  • 230 de grame de unt
  • 1 pahar și jumătate de zahăr
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 lămâie
  • sare
  • 2 pahare și jumătate de făină
  • 230 de grame de cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 150 de grame de iaurt
  • 3 pahare de coacăze negre

Încălziți cuptorul până la 180 de grade. Acoperiți cu hârtie de copt o tavă, astfel încât să acoperiți și marginile.

Topiți untul și amestecați-l cu jumătate de pahar de zahăr, 2 pahare de făină, esența de vanilie, sarea și coaja rasă de lămâie. Lăsați trei sferturi din compoziție la frigider iar un sfert puneți-l în tavă și coaceți timp de 18 minute.

Bateți crema de brânză cu ajutorul unui mixer, adăugați ouăle, 2 pahare de zahăr, iaurtul, 2 lingurițe de suc de lămâie și coajă de lămâie rasă. După ce ați amestecat totul, mai adăugați jumătate de pahar de făină și coacăzele.

Turnați compoziția deasupra tartei coapte și uniformizați iar deasupra tapisați cu aluatul din frigider. Coaceți 55-60 de minute, și verificați cu chibritul dacă prăjitura este coaptă. Lăsați-o să se răcească o oră la temperatura camerei apoi la frigider.

Tăiați-o bucăți dreptunghiulare și decorați cu coajă de lămâie rasă. Astfel de prăjiturele pot fi păstrate la frigider până la 5 zile.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Fresh april flours.

loading...

Clătite pe bază de lapte și drojdie

Tort din clătite cu cremă fiartă