in

Prăjitura "O noapte la Veneția" nu vă putem spune decât că este genială

Prăjitura „O noapte la Veneția”: nu vă putem spune decât că este… genială! Este o prajitura delicioasa si spornica si mai ales aspectuoasa, tocmai potrivita pentru orice zi festiva.
Aveți nevoie de:
Pentru prepararea blatului de cocos:

  • 6 albușuri
  • 125 g zahar
  • un praf sare
  • 100 grame de nuca de cocos
  • 50 g faina

Pentru prepararea blatului de cacao:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare

Pentru cremă:

  • 6 galbenusuri
  • 150 grame de zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 grame unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare

Pentru glazura:

  • 250 grame ciocolata
  • 150 ml frisca lichida

Cum se prepară?
Pentru blatul de cocos, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga, treptat, zaharul, nuca de cocos si faina. Compozitia se intinde in tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru blatul de cacao, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adaugaa, treptat, zaharul si se obtine o bezea ferma. Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua.
Compozitia obtinuta se intinde peste cea de cocos si se da tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180. Pentru crema, se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi se dilueaza cu laptele si se fierbe crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o budinca.
Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul moale si se potriveste gustul cu zeama de lamaie. Crema se intinde peste prajitura deja racita si se da la frigider pentru 30 de minute. Pentru glazura, se incalzeste frisca lichida si se topeste ciocolata rupta in ea, amestecand continuu.
Se lasa sa se tempereze usor, apoi se intinde deasupra prajiturii.
Se da din nou prajitura la rece pana se intareste ciocolata, apoi se poate portiona.

Rețetă Surpriză – Tartă cu ciocolată de post

Postul presupune renuntarea la preparatele cu ingrediente de origine animala, insa exista o sumedenie de retete delicioase pe care le poti incerca, tarta cu ciocolata fiind una dintre ele.
Aveți nevoie de:

  • 350 g tofu
  • 120 ml lapte de migdale
  • 120 g unt de cacao
  • 350 g ciocolata neagra de post
  • sare grunjoasa, optional

Pentru prepararea blatului:

  • 25 biscuiti de post
  • 5 linguri unt de cacao

Cum se prepară?
Dai la blender branza de soia (tofu), taiata cubulete cat mai mici, impreuna cu laptele de migdale si untul de cacao, pana la omogenizare. Topesti ciocolata pe baie de aburi si o incorporezi in compozitie.
Amesteci biscuitii bine maruntiti cu untul, asezi intr-o tava rotunda si lasi la rece 30 de minute. Torni crema peste crusta, nivelezi si presari sare, daca preferi.

Rețeta Surpriză – Ciocolată de casă de post

Aveți nevoie de:

  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri cacao
  • 500 g lapte de nuca de cocos pudra
  • 1 pachet margarina
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 500 g zahar tos

Cum se prepară?
Zaharul se pune la topit intr-un vas cu apa, la foc mic. Dupa zece minute de fierbere se adauga pachetul de margarina si se amesteca pana la omogenizare. Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele pudra cernut, cacao si esenta de rom. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o pasta. Continutul se pune la racit pe o folie, intr-un vas.
Rețete oferite de culinar.bzi.ro

Lista legumelor care îngrașă – ce legume trebuie să eviți dacă vrei neaparat să slăbești?

Acest ceai vă ajută să vă curățați plămânii de mucus, toxine și inflamații