in

Prăjitura cu ciocolată îți lasă gura apă – cât de simplă este această rețetă, fără făină?

Rețetă de prăjitură cu ciocolată – iată cât de simplă este această rețetă fără făină… Poate fi desertul perfect pentru weekend… o să vă placă nespus de mult, pe noi ne-a cucerit!

Pentru această prăjiturică, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 grame ciocolată neagră
  • 175 g unt
  • 1 pliculeţ de zahăr vaniliat
  • 5 ouă
  • 6 linguri de smântână dulce
  • 225 g zahăr tos brun
  • Fructe diverse

Cum se prepară acest desert delicios cu ciocolată?

Daţi drumul la cuptor, pentru preîncălzire. În primul rând e bine să vă ocupaţi de unt. Îl tăiaţi bucăţi şi îl puneţi într-un vas rezistent la foc. Apoi, tăiaţi bucăţi mai mici ciocolata şi o puneţi şi pe ea lângă unt. Vasul în care sunt îl aşezaţi într-o oală/ cratiţă în care fierbeţi apa.

Şi dumnealor (ciocolata şi untul) se vor topi cuminţi, contopindu-se în fel şi chip până vor crea o cremă finuţă.
Separat, în alt vas, bateţi toate ouăle şi apoi adăugaţi zahărul brun, amestecând în continuare. După ce crema de ciocolată se răcoreşte puţin turnaţi peste ea ouăle bătute şi amestecaţi cu responsabilitate.

Când sunt bine contopite şi acestea, pregătiţi o tavă de copt rotundă, cam de 23-24 cm diametru tapetând-o cu hărtie de copt. Turnaţi compoziţia în tavă şi băgaţi-o la cuptor. Treapta 4 /180 grade C, cam 45 minute.

Va fi gata când deasupra se formează o crustă ciocolatiu aurie. O scoateţi din cuptor şi o răsturnaţi într-o farfurie. Partea de ornat vă aparţine în totalitate. Pentru că prăjiturica aceasta se poate mânca cu frişcă, sos de ciocolată (o sa pun într-o zi reţetă), sos caramel, sos de căpşuni făcut în casă, bucăţi de fructe.

Rețeta Surpriză: Fursecuri cu nucă de cocos și fulgi de ciocolată

Porții: 12
Timp de preparare: 30 minute

Ai nevoie de:

  • jumătate de cană ulei de cocos, topit
  • trei sferturi de cană zahăr de cocos
  • 4 ouă
  • jumătate de linguriță extract de vanilie
  • jumătate de cană făină de cocos
  • 2 căni fulgi de cocos
  • 1 pachet de ciocolată neagră

Cum se prepară?

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Se amestecă ouăle, zahărul de nucă de cocos, uleiul topit și vanilia într-un castron. Adăugați făină de nucă de cocos și fulgii și amestecați bine. Formați bile din aluat și puneți-le pe o foaie de copt.

Coaceți timp de 15-20 de minute. Spargeți batonul de ciocolată neagră în bucăți mici și presărați peste fiecare fursec. Se presară fulgi de nucă de cocos în plus, dacă doriți.

Făină de cocos vs. făină convențională

Ce este făina de nucă de cocos? Făina de cocos este făcută în întregime din miez de cocos uscată și măcinată, astfel că este lipsită gluten. Este, de asemenea, o alternativă pentru persoanele care au alergii la nuci și nu pot consuma făină de migdale.

Spre deosebire de făina convențională, care de obicei are numai nutrienți datorită îmbogățirii sau fortificării, făina de nucă de cocos este în mod natural bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De asemenea, nu are calorii sau zahăr și prezintă un scor scăzut în indicele glicemic.

loading...

Rețeta de pe vremea bunicii – cum se fac cornulețele cu smântână?

Băutura naturală care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar