in

Paste Caprese – perfecte pentru o cină ușoară, gustoasă și rapid de preparat

Aceste paste proaspete și ușoare au aroma picantă a salatei clasice Caprese.

Un mare plus este faptul că gătiți într-o singură cratiță fără a murdări alte vase.

Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 494 kcal/porție

Ingrediente

  • O jumătate de ceapă albă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 300 de grame de paste
  • 250 de grame de roșii cherry
  • 5 crenguțe de busuioc
  • 4 căței de usturoi
  • O jumătate de linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • 250 de grame de mozzarella
  • 2 linguri de oțet balsamic

Cum se prepară?

Într-o cratiță mare încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Se taie mărunt ceapa și se prăjește până devine moale.

Se adaugă pastele uscate, roșiile tăiate în jumătăți, usturoiul zdrobit, sarea, piperul negru, 2 căni și jumătate de apă și 5 frunze întregi de busuioc. Se amestecă bine.

Aduceți la fierbere și continuați să gătiți până când pastele sunt gata (vezi instrucțiunile de pe ambalaj), iar lichidul scade.

Adăugați mozzarella tăiată în cuburi mici și acoperiți cu un capac.
Când se topește brânza, peste paste se toarnă oțet balsamic și se presară busuioc mărunțit.

Se servește imediat.

Sursa: Yellow bliss road

loading...

Prăjitură de ananas cu nucă de cocos – Rapid și gustos

Salată de roșii, castraveți și avocado. Sănătos, frumos, delicios și plin de vitamine!