in

Pâine prăjită cu căpșuni după rețetă franțuzească

Pâinea prăjită cu aromă de scorțișoară, umplută cu brânză topită și căpșuni coapte este micul dejun perfect pentru o zi caldă de primăvară.

Crusta crocantă și umplutura delicată se îmbină perfect.

Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 395 kcal/porție

Ingrediente

  • 4 linguri de cremă de brânză
  • 1 lingură de miere
  • 2 ouă
  • Un sfert de pahar de lapte
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 8 căpșuni
  • 2 lingurițe de unt
  • 8 felii de pâine albă

Cum se prepară?

Se amestecă mierea și crema de brânză și se lasă la o parte.
Într-un castron separat, bateți ouăle împreună cu laptele.

Într-un vas plat se amestecă pesmetul, zahărul și scorțișoara.
Într-o tigaie mare pe foc mediu se încălzește untul.

Ungeți 4 felii de pâine cu amestecul din cremă de brânză și miere, apoi puneți pe ea căpșunile tocate fin și acoperiți cu pâinea rămasă.

Rulați toasturile obținute mai întâi în amestecul de ouă și apoi în cel de pesmet.

Prăjiți până coaja devine aurie apăsând ușor marginile pâinii.

Serviți cald cu fructe de pădure proaspete.

Sursa: Savory nothings

loading...

Jeleu de căpșuni stratificat. Un desert frumos și extraordinar de delicios

Chec cu portocale