in , ,

Mousse din zmeură și ciocolată albă

Un mousse ușor și aerat pe bază de ciocolată albă cu straturi minunate de zmeură.

Un final delicios după o cină copioasă.

Timp de preparare: 25 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 729 kcal/porția

Ingrediente

  • 200 de grame de zmeură
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 1 pahar și trei sferturi de frișcă 35%
  • 200 de grame de ciocolată albă

Cum se prepară?

Mărunțiți zmeura în blender până la omogenizare.

Stoarceți bine pentru a înlătura semințele.

Adăugați zahăr și lichiorul și amestecați până se topește zahărul.

Într-o cratiță mică, la foc mediu, încălziți un sfert de pahar de frișcă.

Adăugați la ea ciocolata albă și continuați să o țineți la foc, până se topește ciocolata.

Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.

Adăugați o lingură de sos din zmeură și amestecați.

Bateți frișca rămasă până devine tare.

Amestecați-le cu atenție cu ciocolata albă adăugând câte o treime de fiecare dată.

Puneți mousse-ul în pahare speciale, combinând cu sosul de zmeură.

Decorați cu fructe proaspete.

Sursa: Kitchn me

loading...

Salată Caprese cu avocado

Smoothie din vișine și ciocolată