in , ,

Mousse din zmeură și ciocolată albă

Un mousse ușor și aerat pe bază de ciocolată albă cu straturi minunate de zmeură.
Un final delicios după o cină copioasă.
Timp de preparare: 25 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 729 kcal/porția
Ingrediente

  • 200 de grame de zmeură
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 1 pahar și trei sferturi de frișcă 35%
  • 200 de grame de ciocolată albă

Cum se prepară?
Mărunțiți zmeura în blender până la omogenizare.
Stoarceți bine pentru a înlătura semințele.
Adăugați zahăr și lichiorul și amestecați până se topește zahărul.
Într-o cratiță mică, la foc mediu, încălziți un sfert de pahar de frișcă.
Adăugați la ea ciocolata albă și continuați să o țineți la foc, până se topește ciocolata.
Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.
Adăugați o lingură de sos din zmeură și amestecați.
Bateți frișca rămasă până devine tare.
Amestecați-le cu atenție cu ciocolata albă adăugând câte o treime de fiecare dată.
Puneți mousse-ul în pahare speciale, combinând cu sosul de zmeură.
Decorați cu fructe proaspete.
Sursa: Kitchn me

Salată Caprese cu avocado

Smoothie din vișine și ciocolată