in ,

Mousse din cafea cu lichior

O combinație perfectă din alune, cafea și mousse fin și cremos.
Se pregătește foarte rapid.

Dacă iubiți cafeaua, acest desert e pentru dumneavoastră.
Savurați cu plăcere.

Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 657 kcal/porția

Ingrediente

  • un pahar de espresso
  • trei sferturi de pahar de zahăr
  • 2 pahare de frișcă 35%
  • 3 linguri de lichior de nuci
  • 3 gălbenușuri
  • alune

Cum se prepară?

Bateți frișca până devine tare și păstrați-o la frigider.
Pregătiți espressoul împreună cu o lingură de zahăr. Lăsați să se răcească.

Bateți împreună gălbenușul de ou cu zahărul rămas.

Continuând să amestecați, adăugați lent cafeaua. Apoi turnăm lichiorul și iarăși amestecăm.

Adăugăm cu atenție în amestecul nostru frișca bătută și amestecăm până la omogenizare.
Turnați mousse-ul în pahare și păstrați la frigider pentru câteva ore.

Între timp mărunțim alunele și le prăjim.
Mousse-ul întărit îl decorăm cu frișcă bătută, boabe de cafea și alune.

Se servește rece.

Sursa: Manu’s menu

loading...

Mousse clasic de cafea

Ceai rece cu lămâie. O băutură extrem de răcoritoare