in

Mousse de portocale cu ciocolată – desert rafinat pentru adevărații gurmanzi

Acest desert combină două mari pasiuni ale mele – portocalele și ciocolata amară.

Aceasta din urmă domină definitiv gustul, dar și portocalele adaugă note remarcabile.

Desertul nu este foarte simplu de pregătit, dar sunt sigură că o să puteți face față provocării.

Timp de preparare: 60 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 348 kcal/porție

Ingrediente

  • 1 portocală
  • 55 de grame de zahăr brun
  • O jumătate de linguriță de esență de vanilie
  • 200 de grame de ciocolată amară
  • 80 de mililitri de sirop de portocală

Cum se prepară?

Mai întâi trebuie să facem siropul de portocală. Pentru aceasta spălați portocala și tăiați-o felii.
Puneți bucățile de portocală într-o cratiță cu zahărul, un sfert de cană de apă și esența de vanilie.

Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți la foc mic timp de o jumătate de oră.
Strecurați siropul obținut și lăsați-l la o parte.

Topiți încet ciocolata pe baie de aburi și lăsați-o să stea pe acel vas cu apă fierbinte.
Adăugați siropul de portocală la ciocolată încetișor, câte o lingură rând pe rând, amestecând constant.

Pentru această cantitate de suc eu am avut nevoie de două portocale.

Sucul trebuie să fie de temperatura camerei.
Treptat se adaugă la ciocolată 80 de mililitri de apă la temperatura camerei, fără a se opri din amestecat.
În cele din urmă ciocolata ar trebui să revină la consistența inițială netedă.

Încetul cu încetul se amestecă în compoziția de ciocolată siropul de portocale obținut mai devreme.
Se toarnă desertul în 4 cupe și se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se trimite la frigider pentru 2-3 ore până la solidificare.

Se servește rece. Poftă mare!

Sursa: Lazy cat kitchen

loading...

Tartalete cu cremă de lămâie – fine, aromate, irezistibile și nemaipomenit de delicioase

Prăjitură de ananas cu nucă de cocos – Rapid și gustos