in

Mousse clasic de cafea

O rețetă simplă de mousse clasic din cafea cu o consistență cremoasă.
Puteți adăuga în băutură migdale rase sau scorțișoară, doar se va îmbunătăți gustul.
Timp de preparare: 10 minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 511 kcal/porția
Ingrediente

  • 1 lingură de gelatină
  • 2 pahare de frișcă de 35%
  • o treime de pahar de zahăr
  • o treime de pahar de apă fiartă
  • trei pătrimi de pahar de espresso
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sare
  • ciocolată neagră

Cum se prepară?
Într-un bol mic turnați peste gelatină o treime pahar de apă fiartă, amestecați până se topește tot și lăsați să se răcească.
Bateți frișca până devine tare împreună cu un pic de sare.
Puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie sau oțet, pentru a-și menține mai bine forma.
Continuați să amestecați, adăugând cu grijă zahărul, cafeaua răcită, gelatina și vanilia.
Turnați mousse-ul în pahare și țineți-l la frigider pentru minimum 3 ore, dar mai bine peste noapte.
Înainte de a fi servit, presărați ciocolată amară rasă.
Sursa: Na weekly

Pancakes cu brânză și măr

Mousse din cafea cu lichior